En kveld med drømmer

VELKOMMEN: Velkommen til 23 filmmelodier, sier aktørene i Tryllefløytene & Scenario som selvfølgelig skal gi publikum "Singin in the rain..." . Og paraplyen er gul.FOTO: TOM ULLSGÅRD

VELKOMMEN: Velkommen til 23 filmmelodier, sier aktørene i Tryllefløytene & Scenario som selvfølgelig skal gi publikum "Singin in the rain..." . Og paraplyen er gul.FOTO: TOM ULLSGÅRD

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Neste uke skal vi drømme. Tryllefløytene & Scenario tar oss inn i en verden der vi skal få lov til å nyte musikken fra nye og gamle filmhelter gjennom konseptet "Så som i filmen..".

DEL

KOLBEN/GREVERUD: Dere synger som et lass med stein! Gutta ler. Sjefen selv, Liv Ragnhild Torneberg jobber. Det terpes. Hun er proff men vet at dette er en gjeng med amatører som skal ha det gøy når de står på scenen. Stemningen er munter. Jenter ler av gutta som sliter litt med konsentrasjonen. Noen har ikke helt fått tankene vekk fra sjokoladepuddingen de fikk til dessert. Kanskje hadde det vært like greit å starte med "Wonka`s welcome song" fra Charlie og sjokoladefabrikken. Så begynner ting å sitte. Gymnastikksalen på 87 år gamle Greverud skole er øvelsesarena for en vandring i filmmusikkens verden.
Det er riktig lystig og lett på ide gamle lyse lokale. Den ene store filmmelodien etter den andre kommer trillende. Ja for lystig og lett det skal være.

Egne ben.

God filmmusikk skal kunne stå på egne ben. Det skal være musikk som folk nynner etter at de har sett filmen, eller for den saks skyld bare hørt filmmusikken, sier Liv Ragnhild som får litt blussende kinn da vi spør om favoritten: Må vel tilstå at jeg ikke har hatt så mye tid til å se på film, verken på kino eller hjemme i stua. Stort sett bare fått med meg musikken. Dette er en fantastisk sjanse til å gjenoppleve alle de fine melodiene.
Tryllefløytene & Scenario skal servere 23 klassikere. Og for dem som lurer; Selvfølgelig får vi "As times goes by" fra det som ekspertene mener er tidenes største film, Casablanca. I sort/hvitt med Ingrid Bergman og Humphrey Bogart. De 23 melodiene er alle hentet fra utenlandske filmer, men det har også noe å gjøre med hva som har vært er tilgjengelig. Jeg skal være ærlig nok til å si at vi har hatt litt av en jobb med å lete etter materiale. Vi har plukket på bakgrunn av det som har vært tilgjengelig her i Norge.

Spesiell rigging.

Vi sitter med programmet i hånden. Det blir mulig å tenke tilbake på Robert De Niros fantastiske spill i Hjortejegeren, til å felle en tåre eller to under "My heart will go on" fra Titanic eller tenke drømmende så langt tilbake som til musikken fra South Pasific.
Vi kan love publikum at de skal få oppleve Kolben på en helt spesiell måte. Vi plasserer koret rundt orkesteret, som for øvrig ledes av Johan O. Stave, og det blir 30 sekunders filmsnutter. Mer har vi ikke lov til å vise, legger hun til. Den store salen er redusert med 80 plasser for at folk skal få den optimale opplevelse.
Tryllefløytene & Scenario har med seg solister fra egne rekker. Blant annet Sindre Hansrud (14) og Dag Jacob Torneberg (13).
De nesten 50 sangerne leverer amatørskap på høyt nivå.
Etter kjempesatsingen i fjor hadde vi behov for et mellomprosjekt, men jeg kan garantere publikum at det blir to helt spesielle forestillinger onsdag og torsdag.

Kjempesuksess.

For dem som trenger en liten oppfrisking: Tittelen på forestillingen er selvfølgelig ikke tilfeldig valgt. Det blir Gabriellas sång fra "Så som i Himmelen" som er blitt til "Så som i filmen. ."
For dem som ikke husker: Et drama om dirigenten som trekker seg tilbake og tar seg av det lokale koret i sin barndoms by. 1,3 millioner mennesker har sett regissøren Kay Pollaks prisbelønte film med Michale Nyqvist, Frida Hallgren, Helen Sjøblom og Lennart Jähtel i de bærende rollene.
I Kolben blir det ikke millioner av besøkende men forhåpentligvis fulle forestillinger som betyr 600 mennesker.

Artikkeltags