SOFIEMYR: For Isabell Herlovsen kunne eventyret startet allerede for seks år siden. Den gang var Fredrikstad-jenta 16 år, og Arsenal var på banen og ville ha henne over til balløya.
– Den gang følte jeg at det var for tidlig, sier Herlovsen.

– Du er fremdeles bare 21. Du føler deg klar for dette?
– Ja absolutt. Fordi jeg har vært i Kolbotn i seks år og utviklet meg veldig. Jeg er klar for eventyret. Det har alltid vært en drøm, og nå går den i oppfyllelse, sier Herlovsen.

I fars fotspor

Hun følger dermed i sin far Kai-Eriks fotspor. Han var proff i Tyskland på 80-tallet. 21-åringen som er født i Tyskland hadde også tilbud fra tyske Wolfsburg, svenske Malmö FF og en klubb i USA.

– Hvorfor Frankrike og ikke Tyskland?
– Jeg følte Lyon hadde det beste tilbudet. I tillegg til det sportslige har jeg tenkt litt økonomi også, forteller Herlovsen, som ikke vil ut med hvor mye kontrakten på to pluss ett år er verdt.
– Jeg får spart meg opp en grei sum i hvert fall, forteller spissen. Både bil og leilighet er betalt av Lyon.

LES OGSÅ: Colombo kan få rask Lyon-debut

Lang sesong

Den franske storklubben spiller åttendedelsfinale i Champions League mot danske Fortuna Hjørring 5. november. Uken etter er det returoppgjør i Frankrike. Der kan debuten komme.

– Jeg tror jeg sitter på benken i det første oppgjøret. Jeg kjenner at jeg er sliten nå. Men det blir gøy når jeg kommer i gang. Lyon er en stor klubb som har ambisjoner om å vinne Champions League i år, forteller Herlovsen.

Trist

Hun synes det blir trist å forlate Kolbotn, og det kom noen tårer da hun tok farvel med spillerne før gårsdagens trening.

– Det blir utrolig trist. Jeg har virkelig trivdes i denne klubben. Ikke minst i år. Miljøet har vært kjempebra, og vi har gjort det godt.

– Hva er det største du har opplevd som Kolbotn-spiller?
– Jeg må si cupfinalen i 2007 mot Asker. Det er ikke mange lag som får spille og vinne den. Så må jeg ta med bortekampen mot Frankfurt i Champions League i 2006.

– Lyon er kjent som en gourmethovedstad i Europa. Blir det mye snegler på deg de neste årene?
– Snegler blir det ikke. Heller en burger da faktisk, smiler Herlovsen, som var med da Kolbotn spilte gruppespillet i Champions League i Lyon i 2007.
– Jeg husker det best fordi jeg ble utvist i den første kampen den gang. Men jeg så også at det var en veldig fin by, avslutter landets ferskeste fotballproff.