Film og musikk i perfekt harmoni

HELPROFT: Tryllefløytene og Scenario leverte en helproff konsert fra begynnelse til slutt i Kolben i går. FOTO: ODD INGE RAND

HELPROFT: Tryllefløytene og Scenario leverte en helproff konsert fra begynnelse til slutt i Kolben i går. FOTO: ODD INGE RAND

Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

KOLBOTN: Det finnes uendelig mye fin filmmusikk. I Kolben onsdag kveld fikk vi et klokt utvalg av 23 av filmhistoriens fineste musikalske øyeblikk. Tryllefløytene og Scenario ga publikum en reise gjennom filmmusikkens verden på en praktfull og helproff måte. Dette ble en sånn kveld der man ved neste kinobesøk eller filmkveld tenker mer over musikkens betydning i filmverdenen, for slik det ble presentert i Kolben onsdag kveld var det i alle fall et bevis på at musikken står støtt alene. Ikke minst er den tidløs, og filmmelodier helt fra 30-tallet og frem til i dag frembrakte mye nostalgi og melankoli.
Visst ble det mye romantikk, helt fra Fred Astaires danseflørt med Ginger Rogers fra "Top Hat" i 1935, via Dustin Hoffmans eventyr med "Mrs. Robinson" i "The Graduate" fra 1967 til mer moderne "Glory Of Love" av Peter Cetera fra "Karate Kid II" fra de glade 80-årene og ikke minst den stemningsfulle dramatiseringen av Celine Dions "My Heart Will Go On" fra 90-talls suksessen "Titanic". Med klok bruk av storskjerm der de hadde mikset sammen konsertens vokalister og deres dramatiseringer sammen med gamle filmklipp ble det en utvidet opplevelse for publikum.

Disiplin. Bandet var avmålt og disiplinerte. De bar vokalistene frem, og var et fjellstøtt og viktig element for å få den rette stemningen. I et ensemble med 50 korister som skal synge rytmisk korrekt kan kanskje uptempo-låter som "What A Feeling" fra Flashdance bli noe bakpå og for lite energisk, men på det aller meste av repertoaret falt alle brikkene på plass. "Up Where We Belong" fra "En Offiser Og En Gentleman", Chers "The Shoop Shoop Song" fra "Mermaids" og ikke minst avslutningen "Let The River Run" fra "Working Girl" var solide musikalske høydepunkter. På nummer som "New York, New York", "Singin' In The Rain" og "Wonka's Welcome Song" fra Charlie og Sjokoladefabrikken viste Tryllefløytene og Scenario også at det bor mange musikaltalenter i ensemblet.

Mellomprosjekt.

–Vi har øvd i fire måneder på dette, og er veldig stolte og fornøyde etter kveldens konsert, sa dirigenten for det hele, en oppglødd Liv Ragnhild Torneberg etter konsertslutt.
–Det er helt nytt for oss dette her, og alt klaffet akkurat som det skulle. Vi håper på 700 mennesker totalt, og i dag var det helt fullt i Kolben. Får vi det i morgen også blir jeg veldig glad. For publikum som gikk glipp av dette onsdag, er oppfordringen herved gitt om å møte opp i Kolben igjen i kveld, torsdag, for å bli bergtatt av Tryllefløytene og Scenarios "Så Som i Filmen".

Anmeldt av: Odd Inge Rand

Artikkeltags