Follo-gospel på ny plate

Far og datter Per Jørgen Lie og Hanne Mortensen Lie er stolte av albumet som markerer Gregos ti-års jubileum. FOTO: GRO B. RØILAND

Far og datter Per Jørgen Lie og Hanne Mortensen Lie er stolte av albumet som markerer Gregos ti-års jubileum. FOTO: GRO B. RØILAND

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Follos gospelkor er plateaktuelle. "10 år - med glede" er tittel på Gregos debutalbum.

DEL

KOLBOTN: Inspirasjon er hentet fra mange kanter. Fra jublende gospelgudstjeneste i Memphis, Tennessee. Fra The Brooklyn Tabernacle Choirs musikkonferanser, der flere tusen samles under samme kirketak i New York. Fra Greverud kirke, der gospelkoret øver og har navn fra.

Gospel i Memphis

I ti år har Gregos sunget. 12 av korets 35 medlemmer har vært med fra starten. Det gjelder også dirigent, Hanne Mortensen Lie, og korets leder og grunnlegger, Per Jørgen Lie.
En tur til USA i 1995, med stopp i en kirke i Memphis, ga Per Jørgen vann på mølla. Opplevelsen av den legendariske presten Al Green og gospelkoret gjorde varig inntrykk.
- Konserten varte over tre timer. Flere gikk "i koma. Det er en opplevelse vi husker, fortelelr Lie.

Stor interesse

Våren 1999 tok han initiativ til å starte gospelkor i Follo. Til første møte kom over 40 personer. Av dem ble 25 med i koret. Interessen var over all forventning.
- Vi var enige om å starte kor hvis det kom 15, sier Lie.
Det er mange sanger siden. Koret har 10 - 12 opptredener i året, fra gudstjenester til rene konserter i flere fylker. De har sunget med Jessy Dixon og Calvin Bridges, med The Brooklyn Tabernacle Choir og Brazz Brothers.

Dirigerer foreldrene

Flere blad Lie er med i koret. Mamma Torill synger, Rolf Axselsen Lie var i starten med som pianist, mens Hanne Mortensen Lie har dirigert siden 1999.
- Hvordan er det å dirigere mamma og pappa?
- Helt greit. Og de har sagt at det er greit at jeg bestemmer her, sier Hanne med et smil.

75.000 kroner

Femten sanger er med på albumet. Solister er hentet fra egne rekker og utenfra. Av musikerne er det en av seks som ikke har tilknytning til Gregos.
Albumet er innspilt i LB lyd i Fredrikstad, samt i Greverud kirke. Produksjonen har kostet Gregos 75.000 kroner. Albumene selges blant annet på konserter, gjennom Gregos hjemmeside og Follo musikk i Ski.

Gledessang

- Hvorfor ti år med gospel?
- Det er musikk å bli glad av. Det tror jeg alle i koret føler. Jeg har mange ganger nærmest krabbet til korøvelse og trippet lett hjem, sier Per Jørgen Lie.
- Gospel uttrykker det vi syns er viktig å formidle - glede og det kristne budskap, sier Hanne Mortensen Lie.
Neste konsert med Gregos blir i Holmlia kirke 27. mai.

Artikkeltags