Sofiemyr skolekorps til topps i Distriktskonkurranse for skolekorps

STOLT: Dirigent Idar Torskangerpolls var tydelig stolt av musikantene sine i Sofiemyr skolekorps i helgen.

STOLT: Dirigent Idar Torskangerpolls var tydelig stolt av musikantene sine i Sofiemyr skolekorps i helgen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

ASKER: Sofiemyr skolekorps vant søndag kveld distriktskonkurransen for skolekorps i Asker.

Korpset deltok i den høyeste divisjonen for skolekorps, 1. divisjon, hvor det til sammen var med fem skolekorps fra Akershus, Oslo og Buskerud.

- Korpset fremførte korpsets dirigent, Idar Torskangerpolls, 6. symfoni for korps. Det var urfremførelse for dette verket. Symfonien er et dramatisk verk med stor variasjon, forteller Asbjørn Løken som er kommunikasjonsansvarlig for korpset.

Verket er et moderne stykkke med temperamentsfulle satser med fullt trøkk, for så å gå over i roligere tempo.  6. symfoni består av fire satser hvorav sats tre bare er med slagverk.

- Slagverkgruppen gjorde en fantastisk fremførelse! skryter Løken.

Tøff konkurranse

Sofiemyr skolekorps hadde konkurranse fra Gjallarhorn, som er Steinerskolen på Hovseter sitt korps, Voksen skoles musikkorps, Høybråten skoles musikkorps og Bøler og Nøklevann musikkorps.

- Konkurransen hadde to dommere som ga Sofiemyr skolekorps 93 poeng av 100 oppnåelige, opplyser Løken.

Mye øving

Musikantene fikk utdelt notene til verket rett etter jul, og har brukt mange timer på å øve på stykket. Dirigent Idar Torskangerpoll var storfornøyd og smilte sitt bredeste smil etter at det var klart at seieren var vel i havn.

- Nå ser korpset frem til en musikal, og til sommeren er det NM. Da reiser hele korpset til Trondheim for kjempe om førsteplassen i NM etter at de i fjor måtte se seg slått og endte på en flott annenplass, sier Løken.


 

Artikkeltags