Gregos på plate

Dirigent Hanne Lie i aktivitet foran gospelkoret Gregos under plateopptaket i Greverud kirke lørdag

Dirigent Hanne Lie i aktivitet foran gospelkoret Gregos under plateopptaket i Greverud kirke lørdag

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Gospelkoret Gregos på Greverud i Oppegård blir plateaktuell i slutten av april. Opptakene fant sted i Greverud kirke i helgen.

DEL

GREVERUD: Det er ti år siden Per Lie tok initiativet til å starte gospelkoret Gregos på Greverud. Jubileumskonserten er i Kolben kulturhus 26. april. Da foreligger også CD-platen for salg.

Brooklyn Tabernacle Choir

Alle som har vært med i koret gjennom ti år ble invitert til å være med på øvelser forut for innspillingen. 35 sangere stilte med hodetelefoner foran dirigenten, Hanne Lie, under innspillingen lørdag. Hele helgen var satt av til opptakene, men forberedelsene var så gode at alle de 15 sangene var ferdig innspilt da lørdagen var omme.
CD-platen vil inneholde noen av gospelsangene Gregos har sunget mest gjennom de ti årene.
– Vi har vært glade i sangene fra Brooklyn Tabernacle Choir. De har gode tekster og musikk med fart og rytme. Mange av Gregos-medlemmene var i høst på seminar med koret i New York, noe som ga læring og inspirasjon som sikkert kan høres igjen på CD-platen, sier Hanne Lie. Koret byr også på mer tradisjonelle gospelsanger som "Just a closer walk", "The old ship of Sion" og "Amen".

Mange solister

Flere av solistene på platen er sangere i Gregos, men to av solistene er eksterne: Hans Samuelsen og Rolf Lie. Musikken med to pianister, bass, trommer og munnspill, ble tatt opp i fjor høst. Solistene legges på i løpet av mars sammen med fem blåsere.
– Prislappen på CD-prosjektet, Per Lie?
– Budsjettet ligger på rundt 75.000 kroner. Vi har noen sponsorer og håper også å kunne selge førsteopplaget på 500 plater. Da skal vi klare å få prosjektet i land økonomisk, sier Gregos-stifteren Per Lie.

Artikkeltags