Han har Norges lengste navn (vel?)

Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacka Highlander Elessar-Jankov fra Oppegård lurer på om han har Norges lengste navn. Førerkortet mangler bare to navn og tre bokstaver i ett fornavn...FOTO: STIG PERSSON

Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacka Highlander Elessar-Jankov fra Oppegård lurer på om han har Norges lengste navn. Førerkortet mangler bare to navn og tre bokstaver i ett fornavn...FOTO: STIG PERSSON

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Det skal godt gjøres å matche denne bussjåføren fra Oppegård.

DEL

OPPEGÅRD: I hvert fall for dem som prøver å skaffe store nok konvolutter til å sende ham post.
Så er det da heller ikke hver dag man kommer i personlig kontakt med Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacka Highlander Elessar-Jankov. En ganske alminnelig 30-åring fra Oppegård. Skulle du være i tvil, er han helt riktig bevart.
- Jeg var faktisk seriøs, forsikrer herren som tidligere var kjent under det noe kortere navnet Andreas Jankov.
Han har ikke noe til overs for Espen Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha som bare er ute etter å flåse.
- Enkelte lurer på hva som er vitsen. Svaret er at noe morsomt må man ha! smiler han.

Får med det meste

Men mange sender post til ham med glede. Også de som må skrive på konvoluttene.
- NRK-lisensen klarte nesten alle navnene. Bankene bruker ett fornavn og forbokstav med punktum og får med ett etternavn, forteller Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacka Highlander Elessar-Jankov.
Han sendte søknad om å bytte navn i fjor høst, og 9. januar fikk han beskjed om at det var godkjent.
- Jeg fant ut at det er greit å ha variasjon i hverdagen, sier mannen med det lange navnet jeg ikke orker å skrive en gang til.

Ape og skotter

- To av navnene mine er skotske etternavn. Julius er hentet fra Kristiansand Dyrepark. Han er den beste kunstneren i Norge, han slår både Odd Nerdrum og Vebjørn Sand! De to skotske navnene tok jeg fra film. MacGyver har kul sveis, er alltid kreativ og finner en løsning på alt - uten å bruke våpen. Highlander er også hentet fra film. Jeg har aldri smakt væskeformen av Highlander, sier han, i tilfelle noen skulle tro han har oppkalt seg selv etter en whisky.
Han har gått full runde med folkeregisteret og vet hva lovverket sier. Han kan gjøre neste endring først om ti år, og har dermed god tid til å fundere på neste skritt.
Hele prosessen har vært gøy. Det gir også andre fordeler:
- Det hender det ringer noen selgere på det gamle navnet. Men rett skal være rett: Andreas Jankov bor ikke her lenger, humrer han.

Artikkeltags