Gå til sidens hovedinnhold

Kolbotn knep seieren mot Medkila

Artikkelen er over 6 år gammel

HARSTAD/SKI: Kolbotn vant 2–1 over Medkila søndag ettermiddag. Nå har laget en luke på seks poeng ned til fjerdeplassen.

– Dette var tre veldig, veldig viktige poeng, påpeker en lettet Kolbotn-trener David Brocken.

Synne Jensen sendte Kolbotn-damene i føringen allerede etter ti minutter på Harstad Stadion, og det så ut til å bli en oppskriftsmessig seier for Brockens disipler, men hjemmelaget skulle komme tilbake og et kvarter senere var lagene like langt.

Et frispark fra langt hold ble slått inn i Kolbotn-feltet, og hjemmelagets Elisabeth Jeppesen fikk en tå på ballen, noe som utmanøvrerte Kolbotns keeper Siiri Välimaa. Det sto 1–1 da lagene gikk til pause etter en relativt sjansefattig første omgang.

Brocken måtte gi tydelig beskjed i pausen.

– Det virket som om vi gikk til kampen med en innstilling om at dette kom til å ordne seg, men vi møtte et entusiastisk hjemmelag som virkelig kjempet. De gjorde det vanskelig for oss, sier han.

LES MER om Kolbotn her

Jensen matchvinner

Etter pausehvilen gikk Kolbotn-damene ut og tok et solid grep om kampen. Annen omgang var ikke mer enn noen minutter gammel da Kolbotn fikk en enorm sjanse til på ny å gå opp i ledelsen. Medkila-keeper Ashley Sophia Anne Thompson kastet ballen rett i beina på Furtuna Velaj som rundet en forsvarer og keeperen, før hun på åpent mål satte ballen i stolpen.

Kolbotn-damene skapte flere sjanser, uten å få uttelling.

– Vi ble litt stresset og frustrerte, innrømmer Brocken.

Så skulle Synne Jensen igjen vise seg frem med positivt fortegn. Furtuna Velaj gikk på et fint løp og dro med seg begge midtstopperne. Cecilie Liane spilte Jensen flott igjennom. Spissen var iskald alene med Medkila-keeperen og satte inn seiersmålet.

Kolbotn har nå seks poeng ned til Arna Bjørnar som ligger på fjerdeplassen. Det er en solid luke med tre kamper igjen å spille. Men det er på ingen måte enkle poeng. Nå møter laget i tur og orden Stabæk, LSK Kvinner og Avaldsnes.

Det som er sikkert er at KIL kan avgjøre alt selv.

Se tabellen i Toppserien her