Gå til sidens hovedinnhold

LSK ble for sterke for Kolbotn

Artikkelen er over 6 år gammel

SOFIEMYR: Kolbotn tapte 2-0 mot gulljagende LSK Kvinner på Sofiemyr stadion søndag ettermiddag.

De hvite og blå lå under med 1-0 til pause etter at Lene Mykjåland hadde sendt bortelaget i føringen etter et snaut kvarter. Drøye fem minutter ut i annen omgang doblet Ingrid Moe Wold LSKs ledelse. Det ble ikke flere scoringer på Sofiemyr og Kolbotn-jentene måtte gå poengløse av eget gress for andre gang i år, og andre gang på rad. Kolbotn-trener David Brocken deppet allikevel ikke.

- Vi må sette dette i kontekst. Vi har gjort en god sesong. Vi har forbedret oss, har fått vår egen identitet med vår spillestil. Vi jobber så mye med unge talenter. Dersom vi sammenligner dette møtet med tilsvarende møter i fjor er det en klar forbedring. Vi er ikke på LSKs nivå, men vi er nærmere. I fjor var vi ikke i nærheten, sier David Brocken.

Belgieren mener LSK er det beste laget i Toppserien og syntes de kunne ta med seg tre fortjente poeng tilbake til Romerike.

- Vi møtte et veldig godt lag i dag. De har egentlig litt av alt du ser etter i fotball; hurtighet, styrke og fotballforståelse. Så har det den erfaringen vi mangler, sier Kolbotn-treneren.

Ned på fjerde

Kolbotns tap og Arna-Bjørnars seier mot Grand Bodø betyr at de hvite og blå ligger på fjerdeplass før den siste serierunden i starten av november. Kolbotn er á poeng med laget fra Bergen, men har langt dårligere målforskjell.

- Røk bronsemedaljene i dag?
- Det er mulig, men i fotball er ingenting umulig, sier David Brocken og smiler.

SE FLERE bilder fra kampen her

Mykjåland sendte LSK i føringen

Det gikk ikke mer enn et snaut kvarter før serieleder LSK var i føringen i det svært viktige oppgjøret på Sofiemyr stadion. Et hjørnespark ble slått inn fra Kolbotns høyre side. Fra første stolpe tok Lene Mykjåland sats, tok tre steg mot ballen og kunne relativt uforstyrret stusse bortelaget i ledelsen.

Kolbotn fikk aldri noe ordentlig trøkk i angrepsspillet, men de var nære allerede etter tre minutter. Synne Jensen slo inn fra venstresiden, inn i midten kom Jenny Norem stormende, men var noen tideler for sen til å nå ballen. Det hadde vært litt av en debut for det 16-år gamle stortalentet.

Furtuna Velaj hadde også et meget godt forsøk da Norem fant spissen i midten. Den albanske landslagsspilleren vartet opp med et vakkert brassespark, men fikk ikke skikkelig trøkk i sparket og ballen gikk rett i klypene på fjorårets Kolbotn-keeper Nora Gjøen.

For LSK var nærmere 2-0 enn Kolbotn var utligning og var farlig frempå etter flere hjørnespark, men det sto 1-0 da dommeren blåste av første omgang.

Doblet

I annen omgang skulle det ta drøye fem minutter før LSK doblet ledelsen. Marit Sandvei tråklet seg fri på Kolbotns høyreside, slo inn i feltet der høyreback Ingrid Moe Wold kom stormende og headet ballen uttagbart bak en god Siiri Välimaa i Kolbotn-buret. Isabell Herlovsen hadde en gyllen mulighete til å sette inn 3-0 minuttet etterpå, men ble litt overrasket da ballen spratt til henne helt fri foran mål, og bommet på ballen.

Kolbotn-trener David Brocken tok ut Furtuna Velaj like etterpå, og satte inn Marit Bratberg Lund. Synne Jensen gikk opp på topp og Bratberg Lund tok plass ute på høyrekanten. De hvite og blå hang brukbart med utover i kampen, uten at de klarte å skape noe vedvarende trykk. Nærmest var Synne Jensen, men hennes skudd fra skrått hold gikk rett i klypene på Nora Gjøen. Det endte med et 2-0-tap for Kolbotn.