Klare for junior-VM i beachvolleyball

Yngve Antonsen (19) og Jørn Gamlemoen (19) trener på sandvolleyballbanen på Sofiemyr. Ikke akkurat Copacabana, men de to satser mot OL i 2016 og volleyball som levebrød.

Yngve Antonsen (19) og Jørn Gamlemoen (19) trener på sandvolleyballbanen på Sofiemyr. Ikke akkurat Copacabana, men de to satser mot OL i 2016 og volleyball som levebrød.

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Yngve Antonsen (19) og Jørn Gamlemoen (19) spiller junior-VM i beachvolleyball i Blackpool denne uken. Det overordnede målet til de to er OL i 2016 og å kunne leve av sporten.

DEL

SOFIEMYR: Den hardtsatsende duoen er seedet som nummer syv i verden blant juniorene. Denne ukens VM for juniorer er for U21-lag. Det vil si at guttene kan være med også neste år. Kvalifisere seg gjorde de gjennom å bli beste juniorlag i en kvalifiserende seniorturnering i Molde.

– Målet vårt er å komme oss til en kvartfinale. Det vil si videre fra gruppespillet og inn i åttendedelsfinale, sier Yngve. 40 lag er med i turneringen og store beachvolleynasjoner som USA og Brasil er representert. 16 lag går videre fra gruppespillet. Kolbotn-guttene er i 2. seedingsgruppe.

OL et mål

De to satser hardt på idretten og Yngve har tatt et år fri for å trene og satse det han kan. Jørn jobber så mye han kan ved siden av å trene. Det koster penger å satse.

– Vi må nok opp på et budsjett på rundt et par hundre tusen neste år. Vi har spilt mest i Norge denne sesongen. Da bor vi hos kamerater og kjente, forteller Yngve. Drømmen er imidlertid å kunne leve av beachvolleyballen.

– Vi vil ut i verden. For å kunne leve av dette må vi nok inn blant de 30 beste i verden. Vi vil spille de store turneringene samt VM og OL, helt klart. OL i 2016 er et mål. En beachvolleyspiller er kanskje som best rundt de tredve, mener Jørn.

– Hvis dere skulle sammenligne dere med spillere som Høidalen, Horrem & co. Hvor står dere kvalitetsmessig i forhold til slike spillere?
– Vi er nok et stykke bak de aller beste foreløpig. Men de nest beste i Norge er vi absolutt på høyde med, mener Kolbotn-duoen.

Ikke akkurat Copacabana

Treningsfasilitetene til de to guttene minner lite om brasilianske strender. Banen på Sofiemyr får duge i sommerhalvåret. Faktisk til ut i november måned.

– Vi har vel spilt her i ullundertøy seint på høsten, forteller Cedric Aubry. Han og Aleksander Bergli Eriksen var sparringpartnere da vi var innom.
– Vi tar litt av æren hvis de gjør det bra denne uken. Jeg har troen på dem. De har hatt en enorm utvikling det siste året, forteller Aubry.

PS! To Kolbotn-jenter er også klare for junior-VM i Blackpool. Linn Lehre og Janne Pedersen kvalifiserte seg ved å vinne jentenes kvalturnering i Molde. Junior-VM starter i morgen.
Artikkeltags