Mer travelt enn Oslo Børs da næringslivet og frivilligheten fant sammen

Stor stemning: Det var mange fremmøtte og stor stemning under frivilligbørsen i Kolben. Den ble ledet av Jarle Ørnebo i Oppegård Næringsforurm (med ryggen til).

alle foto: Jan Walbeck/Oppegård kommunesamtlige

Stor stemning: Det var mange fremmøtte og stor stemning under frivilligbørsen i Kolben. Den ble ledet av Jarle Ørnebo i Oppegård Næringsforurm (med ryggen til). alle foto: Jan Walbeck/Oppegård kommunesamtlige

Artikkelen er over 2 år gammel

Det var ekte børsstemning i Kolben tirsdag kveld. Det ble inngått 95 avtaler mellom frivillige organisasjoner, næringslivet og kommunale virksomheter.

DEL

KOLBOTN: Det var trangere i sal 2 i Kolben enn når det er hektisk på Oslo Børs og støynivået tilsvarende. Meglerne raste frem og tilbake for å veilede potensielle avtalepartnere, og hjelpe dem med å inngå kontrakter.

Hver gang det ble inngått en ny avtale ble det slått på en bjelle og kontrakten kom opp på en storskjerm. Alt mens Jarle Ørnebo i Oppegård Næringsforum fungerte som auksjonarius, eller skal vi heller si børsdirektør.

– Dette er en børskveld helt uten penger, uten moms og uten skatt, presiserte han.

En stor møteplass

Børskvelden var startskuddet for frivilligbørsen i Oppegård kommune. Et sted hvor behov og gjenytelser kan oppfylles i nær fremtid eller mer langsiktig.

Nærmere 90 mennesker deltok for å inngå avtaler eller observere i løpet to hektiske timer.

En av observatørene var Ski kommune – kanskje kommer det en børs der også før «frivilligavtalen» om sammenslåing realiseres.

Frivilligbørsen er svaret på det mange har etterspurt: En møteplass med muligheter for å bli kjent, knytte kontakter og gjøre avtaler.

Børskvelden startet med plakatverksted, slik at aktørene kunne gjøre seg synlige.

Meglerne kom fra Gjersjøen Rotaryklubb, mens elever fra Flåtestad skole fikk opp avtalene på storskjerm.

– Dette var morsomt. Nå gjenstår det å se at avtalene som er inngått blir fulgt opp. Det skal bli spennende å se hva frivillig heten og næringslivet vil bruke denne muligheten til, sa ordfører Thomas Sjøvold.

– Vi satt igjen med en god følelse etter en vellykket kveld, var kommentaren fra Heidi Berentsen, folkehelserådgiver og frivillighetskoordinator i Oppegård kommune.

Premierte avtaler

En firemannsjury vurderte samtlige avtaler i lynets hastighet for å plukke ut den morsomste avtalen, den mest kreative og den mest omfattende.

Den meste kreative avtalen, etter juryens mening, ble inngått mellom Myrvoll Speidergruppe og Greverud Sykehjem.

7-9-åringer i speidergruppen forplikter seg til blant annet å utføre speideraktiviteter og spille Ludo med pensjonærene på sykehjemmet.

Den morsomste avtalen var mellom Oppegård Miljø- og arbeidstreningssenter og Kolbotn Torg om å arrangere en pop-up butikk i senteret.

Den meste omfattende avtalen ble inngått mellom Oppegård Røde Kors og BUA/Oppegård bibliotek.

De skal koble frivillige og flerkulturelle til arbeidet med å vedlikeholde utstyret som lånes ut fra BUA gjennom hele året.

Artikkeltags