OPPEGÅRD: Søndag kveld hyllet et fullsatt Kolben og et 40-talls musikere den legendariske gitaristen, vokalisten og låtskriveren Jimmy Hendrix, og den musikalske arven etter han.

Årets utgave av Thanks Jimi festival, som er den sjette i rekken, måtte som fjorårets avholdes innendørs på grunn av været, men det la ingen demper på jammingen fra scenen.

Et taktfast «orkester» med gitarister, bassister, trommeslagere og pianister sto i bakgrunnen, mens korte solobidrag rullerte mellom musikerne. I tillegg til dette, saksofon- og klarinettsolister samt vokalister.

Men det hadde blitt en musikalsk kræsjlanding om ikke gitarlærer Miroslaw Kaczmarczyk hadde holdt kontroll. Med armer og i noen tilfeller ben, fikk han ting til å klaffe – noe som ikke er en veldig enkel jobb.

Takknemlig

– Det er ganske mye jobb, men det blir alltid så bra når vi står her og det er konsert, sa en litt rørt Kazmarczyk etter konserten. Han takket musikerne som var med på søndagens festival, og var spesielt opptatt av de unge.

– De er fremtidens gitarister, og de er så flinke. De er tålmodige og ivrige, fortsatte han og sa han var takknemlig for at folk støtter oppom hyllesten til Hendrix, og at han får lov til å jobbe med det.

Lærerikt

Som en del av konserten ble det også prisen «Young power award» delt ut til de unge, ivrige.

En av dem som mottok diplom var Adrian Birk Aasgaard. Tiåringen fra Ski var fornøyd med diplom og heder, men først og fremst konserten.

– Jeg synes det ble veldig bra. Det ble ikke kaos med så mange instrumenter, selv om man kan tro det. Det er morsomt å spille på denne måten, sier han.

Aasgaard har spilt gitar i tre år, men forskjell i alder og ferdigheter på dem som sto på scenen tenkte han ikke over.

– Det går som det går, det er ikke skummelt. Det er gøy å lære av de andre som spiller, avslutter gutten som sier han overhodet ikke har noen plan om å bli den nye Hendrix.

Thanks Jimi Festivalen

Festivaler over hele verden 1. mai, som hyllest av Jimi Hendrix og den musikalske arven etter musikklegenden.

Norges festival avholdes på Kolbotn torg.

Går ut på at musikere i alderen 10-65+ møter opp med instrumentet sitt, spiller sammen med andre oppmøte i to timer før det er konsert.

Gitarist og gitarlærer Miroslaw Kaczmarczyk er «primus motor» og dirigent.