Kolbotn-Garden imponerte og begeistret

Fullsatte tribuner på Sofiemyr stadion da de jubilerende jentene i Kolbotn-Garden marsjerte inn.
ALLE FOTO: HENRIK AASBØ

Fullsatte tribuner på Sofiemyr stadion da de jubilerende jentene i Kolbotn-Garden marsjerte inn. ALLE FOTO: HENRIK AASBØ

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Kolbotn-Garden både imponerte og begeistret et stort publikum under sitt eget jubileumsshow. Det gjorde også 50-åringens gjester.

DEL

SOFIEMYR: Siden starten i 1959 har Kolbotn-Garden, landets eneste såkalte "marching showband" for jenter høstet stor anerkjennelse både her hjemme og i utlandet for sine tattooppvisninger.

SE FLERE bilder fra arrangementet her

Trommet sammen

Korpset er flere ganger blitt norgesmestere, og søndag hadde de - nærmest bokstavelig talt - trommet sammen til en skikkelig bursdagsmarkering på Sofiemyr stadion.

- I Oppegård kommune er vi svært stolte av korpsene våre, og Kolbotn-Garden representerer noe helt spesielt, sa ordfører Sylvi Graham i sin hilsningstale fra formannskap og politikere for øvrig.

Sjelden har vel folket på fullsatte tribuner vært så enige med en politikers utsagn.

Høstet applaus

- Hjertelig til lykke med 50-årsdagen, sa ordføreren, og overrakte leder Kristin Samuelsen i Kolbotn-Garden en sjekk på 15.000 kroner. Enstemmig bevilget av formannskapet, påpekte Graham.
- Det er jentenes foreldre som er ryggraden, repliserte Samuelsen.
Snittalderen på jentene i Kolbotn-Garden er 12 år, og uten foreldrenes hjelp hadde det ikke vært mulig å drive Kolbotn-Garden, sa Samuelsen.

Fargerikt innslag

Fødselsdagsfeiringen ble litt av en oppvisning, med både lokale gjester og langveisfarende fra både inn- og utland. Sofiemyr skolekorps var naturlig nok blant dem som høstet mest applaus, i og med at de dagen før var blitt norgesmestere i Sandefjord.

Blant de mer spesielle innslagene var "Dream drums" som overrasket med et godt innøvd samspill med vertskapet Kolbotn-Garden, mens Ungdomskorpset Göta Lejon fra Göteborg sto for et fargerikt og friskt innslag. Kvaliteten på dette korpset bekreftes ved at de gjør 80 oppvisninger i året.

Setter standard

Likevel var det selvfølgelig Hans Majestet Kongens Garde som stjal showet, både musikkorpset og senere på dagen det utrolige drillkorpset.

Flere ganger bare brøt folk ut i spontan jubel i det de kjørte sine aller råeste driller. Med sin presisjon og orden setter de standard - og gir alle andre noe å strebe etter.
Norges Musikkorps Forbund har "stolt, sterk og synlig" som sitt motto. Det var de i høy grad alle som opptrådte på Sofiemyr stadion søndag.

Artikkeltags