Stortalent signerer for Kolbotn

STRAKS KLAR: Synne Jensen (17) går fra LSK Kvinner til Kolbotn. Her er hun i Kolbotn-drakt under en treningskamp mot Røa forrige helg.FOTO: Privat

STRAKS KLAR: Synne Jensen (17) går fra LSK Kvinner til Kolbotn. Her er hun i Kolbotn-drakt under en treningskamp mot Røa forrige helg.FOTO: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

KOLBOTN: Kolbotn har jaktet på henne en stund. Nå er det bare formaliteter som gjenstår før stortalent og spiss Synne Jensen er klar for klubben.

Sportslig leder i Kolbotn, Hege Jørgensen, er meget tilfreds med at de har kapret underskriften til 17-åringen fra Gjelleråsen.

– Etter min mening er hun en av Norges desidert største talenter, sier Jørgensen.

Synne Jensen har bøttet inn mål på aldersbestemte landslag og har interessert Kolbotn helt siden i vinter. Hege Jørgensen legger heller ikke skjul på at hun er stolt av at et så stort talent som Synne Jensen valgte Kolbotn.

–Det er en fjær i hatten for oss. Det er nok mange som har vært ute etter henne. Vi er utrolig glade og stolte over at hun valgte oss, sier hun.

– Typisk målscorer

Når Jørgensen blir bedt om å beskrive Jensen som spiller sitter adjektivene løst.

– Hun er en typisk målscorer. Hun har stor fart og er «livsfarlig» i bakrom. I tillegg er hun en høy og atletisk spiller samtidig som hun har en utrolig fin teknikk, skryter hun før hun påpeker at spissen har mer å gå på:
– Hun er fremdeles ung og vi må være tålmodige.

Synne Jensen er ennå ikke spilleklar for Kolbotn, men klubben fikk tillatelse av LSK til å benytte henne i en treningskamp mot Røa forrige helg. Hun har også trent med Kolbotn en stund og har imponert.

– Vi ser hun vil være en tilvekst, men ingen har klippekort på Kolbotn, og alle må gjøre seg fortjent til spilletid, sier Jørgensen og fortsetter:

– Synne er nok aller best i midtspiss-rollen, men hun vil også kunne spille kant i et 4-3-3-system.

– Et av Norges beste lag

Hovedpersonen selv gleder seg til å komme til Kolbotn.

– Det er et av Norges beste lag, og jeg liker veldig godt måten de spiller fotball på, sier Synne Jensen og fortsetter:
– Jeg har hørt mye bra om trenerteamet, og så satser de ungt.

Gjelleråsen-jenta håper å kunne spille seg inn i startelleveren i Kolbotn, men er klar over at konkurransen er hard.

– Det er mange gode spillere i Kolbotn og man må jobbe for å bevise at man er god nok, sier jenta som har vært en markant spiller på aldersbestemte landslag med sine 17 mål på 31 kamper.

17-åringen er nå for første gang tatt ut i J19-troppen. De skal spille kamper mot Danmark og Canada i slutten av juli. I denne troppen finner vi også hennes nye lagvenninner Andrine Tomter og Nora Byom-Nilssen.

Nå ser hun frem til høstsesongen med sin nye klubb.

– Jeg tror vi kan kjempe om medaljer i år, sier Synne Jensen.

Passer inn

Hege Jørgensen mener Gjelleråsen-jenta passer perfekt inn i klubbens profil.

– Vi har de siste fem-seks årene tiltrukket oss mange unge spillere og Synne passer inn i profilen vår med unge fremadstormende jenter som vi tror på, sier Hege Jørgensen.

Artikkeltags