Krever svar fra kommunalsjefen

GA OPP: Gunvor Yttervik Holmgren kjempet lenge for at mannen skulle få den oppfølging han trengte under avlastning på sykehjem, men endte med å avbryte oppholdet og ta ham med hjem.FOTO: VIVI RIAN

GA OPP: Gunvor Yttervik Holmgren kjempet lenge for at mannen skulle få den oppfølging han trengte under avlastning på sykehjem, men endte med å avbryte oppholdet og ta ham med hjem.FOTO: VIVI RIAN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Sjokkerende, sier utvalgsmedlem Lola Stormorken etter å ha lest artiklene om kritikkverdige forhold ved avlastningstilbudet på sykehjem i Oppegård.

DEL

OPPEGÅRD: Den siste tiden har ØB bragt to historier om hvordan kvinnene har opplevd å ha sine ektemenn på avlastning ved to av kommunens sykehjem.

De fortalte om skitne bad, dårlig oppfølging, dobbeltrom med dertil følgende nattlige forstyrrelser, og om ektefeller som var sykere etter oppholdet enn før de kom inn.

Begge kvinnene tok sine menn med hjem før det avtalte avlastningsoppholdet var gjennomført. Umiddelbart var det ingen politikere som ville, eller kunne, kommentere kritikken.

Kommunalsjefen beklaget.

Krever informasjon

Lola Stormorken (H), som sitter i utvalg for helse og omsorg i Oppegård kommune, var blant dem som ønsket å sette seg bedre inn i saken før hun uttalte seg. I går, onsdag sier hun:

– Nå har jeg fått artiklene, og det er sjokkerende lesning.

Samme morgen sendte hun en henvendelse til kommunalsjef Else Karin Myhrene, hvor hun krever svar på flere sentrale spørsmål. Dette er hva utvalgsmedlem Stormorken skriver til kommunalsjefen:

– Basert på flere avisoppslag i den senere tid ønsker jeg at det blir gitt informasjon om avlastningstilbudet.

– Hvilke kriterier gjelder for å få tildelt avlastning?

– Er det egne plasser som holdes av til dette?

– Hvor mange plasser benyttes til dette?

– Gjøres det noen systematisk evaluering etter slike opphold? Hvis ja, hvilke resultater foreligger?

– Hvordan forberedes pasientene og pårørende før et slikt opphold?

– Hva, om noe, kan gjøres for å bedre brukeropplevelsene i forbindelse med et slikt opphold?

Stormorken sier til ØB:

– Det blir spennende å få et svar fra kommunalsjefen, og jeg håper de berørte opplever litt trøst i at flere engasjerer seg.

Artikkeltags