Oppegårdfolk har fått ny sykkelvei til Oslo

Festivitas:  Tom Torfoss tester ny sykkelvei etter snorklipp ved Fredrik Holtmoen, Siv Kaspersen, Per Skjærholt og Anna LIna Toverud. FOTO: VIVI RIAN

Festivitas: Tom Torfoss tester ny sykkelvei etter snorklipp ved Fredrik Holtmoen, Siv Kaspersen, Per Skjærholt og Anna LIna Toverud. FOTO: VIVI RIAN

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

MASTEMYR: Den ihuga syklisten, Tom Torfoss, fikk innvie den nye sykkelveien etter høytidelig snorklipp bak Mastemyr hotell.

Statens vegvesen og Oppegård kommune stilte med store delegasjoner i anledning åpningen av den nye gang- og sykkelveien bak Mastemyr hotell.

– Med denne parsellen knyttes gang- og sykkelveinettet i Oslo og Oppegård sammen, fastslår Anna Lina Toverud i Oppegård kommune.

Både hotelldirektør Sjur Alvik og syklistene Tom Torfoss og Per Skjærholt er spesielt invitert. Torfoss er blant dem som har etterlyst bedre forbindelse på strekningen.

– Her var det håpløst før, med gjørme, vann og uten lys. Nå er det helt forandret. Veldig bra. Det eneste jeg savner, er en stripe midt i veien for å skille syklister og fotgjengere, sier han.

Fire millioner

Øivind Luke, senioringeniør i Statens vegvesen forteller at prosjektet er et spleiselag. Budsjettet var på fire millioner. Oppegård bidrar med 500.000 kroner.

– Dette er blant de mest spenstige tiltakene i «Sykkelby-prosjektet», sier Luke.

Festivitasen dreier seg om 350 meter ny, asfaltert sykkelvei der det før bare var en steinete sti av grus. I tillegg har en strekning på totalt 1100 meter fått belysning. Dessuten er skiltingen blitt bedre. Med dette er sykkelveinettet knyttet sammen fra eksisterende sykkelvei ved Shell Mastemyr til nåværende sykkelsti fra Hvervenbukta langs Mosseveien inn til Oslo.

Ambisjoner

Utvalgsleder, Siv Kaspersen (H), er blant dem som sykler fra jobb i Oslo og hjem til Myrvoll. Hun ser klart nytten av den nye sykkelveien.

– Vi har store ambisjoner som sykkelkommune. Målet er at åtte prosent av befolkningen skal benytte sykkel i daglig bruk. I dag er prosentandelen fire prosent.

Artikkeltags