Gå til sidens hovedinnhold

Utstyrt for bålkos i friluft

Artikkelen er over 5 år gammel

I anledning Oppegård kommunes 100-årsjubileum hadde husflids- laget et spesielt strikkeprosjekt. Nå kommer overskuddet sykehjemmene til gode.

GREVERUD: Beboere fra Bjørkås, Høyås og Greverud sykehjem var invitert til Greverud mandag. Kantinen var så godt som fullsatt da gaveoverrekkelsen skulle skje. Giverne var representert med forslagsstiller Evelyn Fonn Aaslie, styremedlemmene Kari Rød og Kari Mette Vollar, med ildsjelen Anne Roa i spissen. Hun forteller:

– I anledning jubileumsåret, designet og strikket vi jubileumsutgaven av Oppegård-votten. Dessuten designet vi et sitteunderlag i fargene til kommunens jubileumslogo, strikket og tovet dem.

Vottene var blant premiene til husflidslagets årlige julelotteri. Dessuten ble de gitt i gaver, blant annet til kronprinsparet da de gjestet Oppegård.

Til samme formål bestilte kommunen 90 sitteunderlag. Totalt lagde husflidslagsmedlemmene 100 av dem.

– Dette ble det et pent overskudd av. Vi ønsket å gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Det var da Evelyn foreslo at pengene skulle gå til noe sykehjemmene ønsket seg. På årsmøtet bestemte vi å gi 10.000 kroner til hvert av sykehjemmene, forteller Roa.

Hun har hatt møte med alle sykehjemmene, som samtlige ønsket seg robuste bålpanner med tilbehør som suppegryte, svelepanne og popcornkolbe.

– Vi fikk gode rabatter, og kunne supplere med skinnfeller og fleecepledd. Jeg håper dere får mye glede av gaven året rundt, sa Roa til beboerne.

Planen var å innvie bålpannen ved overrekkelsen, men på grunn av regnværet, ble det bålkos og kakao innendørs denne dagen.

– Dette er jeg sikker på at gir oss utrolig mange fine opplevelser, takket Vibeke Harr, virksomhets- leder på Greverud sykehjem.

Kommentarer til denne saken