Gå til sidens hovedinnhold

Han har tatt navnet Jonas Philipe Rosablogger Svendsen

Artikkelen er over 7 år gammel

Ville gjerne hete Sigurd, Magne, Nils Harry, Marve etter heltene sine

KOLBOTN: Da Jonas Svendsen var 18 år søkte han om å legge til Philipe til navnet sitt.

– Jeg ville ha noe unikt, siden jeg er både blogger og skuespiller, sier Jonas Philipe.

På vårparten i fjor søkte han om å få legge til noen navn til til navnet sitt.
– Jeg søkte om å få legge til Sigurd, Magne, Nils, Henry og Marve samt at jeg skulle hete von-Svendsen. Men det ble ikke godkjent, selv om jeg mente jeg hadde gode grunner til å legge de til.

– Hva var begrunnelsen din?

- Sigurd er etter min bestefar, Magne etter farfar, Nils og Henry etter karakterer i Mot i Brøstet på TV2, og Marve etter Fleksnes. Jeg tror de mente det var for mange navn, for Rosablogger er jo mer spesielt enn de navnene, sier Jonas Philipe Rosablogger.

Ironisk

Han innrømmer at han ville teste systemet ved å søke om navnet Rosablogger.

– Jeg ville selvsagt teste om det var mulig å få godkjent et slikt navn. Særlig etter at jeg fikk avslag på de andre navnene. Men denne søknaden gled rett igjennom, sier han og smiler bredt.

Han bruker ikke navnet til daglig, men siden han jobber som både skuespiller, statist og er engasjert ved Empo-tv synes han det er viktig med et litt spesielt navn.

– Det er litt lettere å bli husket, da.

Latter

– Da jeg var hos tannlegen ble de litt rare da jeg sa navnet mitt. Etter en liten stund lo de godt. Og det er jo det som er litt av meningen. Jeg er jo ikke helt A4, sier han.

Det ligger også litt mening bak navnet Rosablogger.

– Jeg har blogget siden 2010, og synes det er kjempemorsomt. Selv om jeg ikke er Rosablogger, så er jeg blogger og da er det viktig med navn, sier Jonas Philipe Rosablogger.

– Vil du prøve å legge til flere navn?

– Ikke for øyeblikket. Jeg må jo finne et som passer til de andre navnene. Men man vet jo aldri, sier Jonas Philipe Rosablogger Svendsen.

Klikk deg tilbake til forsiden av ØB.no her

Kommentarer til denne saken