Folkefest for juletreet

FOLKEHAV: Det ble mange ringer rundt juletreet da julelysene ble tent på Jan Baalsruds plass på Kolbotn. FOTO: VIVI RIAN

FOLKEHAV: Det ble mange ringer rundt juletreet da julelysene ble tent på Jan Baalsruds plass på Kolbotn. FOTO: VIVI RIAN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Et rungende kor telte ned fra ti til «God jul» da juletreet på Jan Baalsruds plass ble tent lørdag ettermiddag.

DEL

KOLBOTN: Den klare dagen var akkurat begynt å skumre, og luften var kald nok til at det bet litt i fingrene da nissetoget samlet seg utenfor rådhuset. Grønne plener la ingen demper på førjulsstemningen.

Leah Michelle og lillebror Leander Matheo Jaucis har fått røde roser i kinnene, fregner og nisselue. De har gått den lange veien opp fra Trollåsen for å være med på å tenne den store julegrana på Kolbotn.

– Kanskje det er bare sunne ting i posen som nissen har med? spør de ertelystent.

Det er Lions Club, i samarbeid med Oppegård kommune og Kolbotn torg som arrangerer. Lars Graham fra Lions, med barnebarn og ordfører Thomas Sjøvold, med døtre, dannet fortropp for fakkeltoget. Det strakte seg helg fra rådhuset og ned til Kolbotn torg. Nisseorkesteret fra Kolbotn Konsertorkester vartet opp med alle de kjente julesangene som hører med på en sådan dag.

Før treet ble tent, ga ordføreren borgerne noen ord med på veien inn i adventstiden:

– Ikke minst i tiden vi nå går i møte, er fellesskapet viktig. At vi møtes, sånn som her i dag.

Videre takket han foreningsliv og næringsliv for engasjementet i jubileumsåret som snart er over.

Sjøvold kunne dessuten fortelle et juletreet er av det kortreiste slaget.

– Det er født og oppvokst på Sofiemyr, og nå gleder det se til å stå her og lyse for oss, sa han.

Nedtellingen var vellykket. Juletrelysene funklet. Nissemor, alias Conny Skogstad fra KOKO-nissene, dannet ringer for juletregangen.

Midt i folkehavet var det et trekløver som gledet seg aller mest til nettopp å gå rundt juletreet: Jeppe Stokke Nørving, Filippa Hetland Jørgensen og Stella Stokke Nøving.

– Også til at julenissen kommer, da, legger Stella til.

Artikkeltags