Gå til sidens hovedinnhold

Norske kvinner må jobbe 80 dager mer for å tjene det samme som menn

Norge er nest dårligst i Europa på likelønn

Artikkelen er over 6 år gammel

Visste du at norske kvinner i gjennomsnitt tjener 21 prosent mindre enn menn? Dette vil BPW Follo gjøre noe med i forbindelse med den internasjonale Equal Pay Day 21. mars.

OPPEGÅRD: – Kvinner i Norge må jobbe 80 dager mer enn menn for å komme opp i samme lønn som menn har i løpet av et år. Derfor har vi i BPW Follo valgt 21. mars som datoen for Equal Pay Day i Norge, forteller presidenten i BPW Follo Victoria Schiøtz.

Equal Pay Day vil bli markert over hele verden, ikke bare i Follo. De andre landene legger sine dager ut ifra hvor mange dager kvinnene må jobbe mer enn menn for å få lik lønn.

Ifølge tall fra BPW kommer Norge nest dårligst ut i Europa når det gjelder likelønn.

– Det overrasket meg veldig. Jeg trodde vi var kjempeflinke, men det stemte ikke, sier hun.

Dårlige forhandlere

Norske kvinner er ikke gode på å forhandle lønn, mener Schiøtz.

– Vi må lære oss å forhandle. Vi kvinner er litt forsiktige, og er ikke så flinke til å be om lønnsforhandlinger. Derfor ligger vi også 21 prosent bak menn i lønn, mener hun.

«Stunt»

For gjøre folk oppmerksomme på den store forskjellen vil BPW ta kontakt med restauranter og noen bedrifter i Oppegård, Ski og Frogn for å høre om de vil være med på et lite «stunt».

– Vi vil be restauranter og bedrifter om å gi kvinner 21 prosent rabatt på maten eller varene deres den ene dagen. Dette for å vise solidaritet overfor kvinner som tjener 21 prosent mindre enn menn. De som er med oss vil få en plakat som de kan henge på døren eller i et vindu som viser at de støtter opp om kvinner som tjener mindre enn menn, sier presidentene i BPW Follo.
 

Kommentarer til denne saken