Gå til sidens hovedinnhold

Skal spyles ukentlig

Sofiemyr svømmehall er friskmeldt etter legionella-alarm

Artikkelen er over 4 år gammel

Fredag ble de siste bakterieprøvene godkjent. Dusjanlegget, og dermed svømmehallen, kan dermed tas i bruk igjen.

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

SOFIEMYR: Svømmehallen på Sofiemyr har vært stengt i to uker. Rutinemessige prøver som ble tatt 8. april viste nemlig for høye forekomster av en bestemt type legionellabakterier. Problemet er vannet i dusjanlegget. Først ble dusjene både til idrettshallen og svømmehallen stengt. Idrettshallens dusjanlegg ble raskt friskmeldt, mens svømmehallens dusjer krevde flere tiltak og nye prøver. Selve svømmebassenget har hele tiden hatt god vannkvalitet.

Konkurransesvømmerne til Kolbotn Idrettslag er de eneste som har fått slippe til i bassenget. De benyttet dusjene som tilhører idrettshallen. Skolene og brukere av folkebadet, derimot, har møtt stengte dører i to uker.

Kontinuerlig rensing

I mellomtiden har spesialistfirmaet NorKjemi spylt dusjanlegget og tatt nye prøver. De siste prøvene var ferdig analysert torsdag. Fredag var det møte mellom NorKjemi, kommunelegen, miljørettet helsevern og virksomhet Eiendom. Virksomhetsleder, Liv Karin Sørli rapporterer til ØB:

– Dusjanleggene i både idrettshallen og svømmehallen er nå trygge og forsvarlige for bruk. De nye bakterieprøvene er godkjent. I fredagens møte ble det bestemt av svømmehallen kan gjenåpnes.

Sørli opplyser at mye har blitt gjort mens bassenget var stengt.

– Det har blitt foretatt mye rørleggerarbeid for å forsikre oss om at det ikke finnes noen blindsoner i anlegget hvor legionella kan trives. Anlegget har blitt gjennomspylt for å fjerne eventuell ny vekst av legionella, og dette vil bli gjennomført ukentlig inntil vi har et kontinuerlig behandlingssystem på plass. Som et langsiktig tiltak vil det så fort det er praktisk mulig bli installert anlegg for kontinuerlig desinfeksjon av vannet i hele hallen. Vi tar hyppige bakterieprøver av vannet for å forsikre oss om at alt er i orden. De samme rutinene blir gjennomført på idrettshallsiden, fremholder virksomhetsleder Liv Karin Sørli.

Sørli legger til:

- Vi beklager de ulempene som driftsstansen har medført.

 

Kommentarer til denne saken