Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer tenåringsmødre i Oppegård til nytt prosjekt

Artikkelen er over 5 år gammel

Tenåringshjernen er tema for et foredrag i Kolben 22, september. Da introduseres også Motherhood.

KOLBOTN: – Dette blir spennende, ivrer Leder for Utekontakten i Oppegård, Gregory Gurvich og prosjektleder for Motherhood, Anne Witberg. De setter i gang noe helt nytt når de nå inviterer mødre til tenåringer til refleksjon, erfaringsutveksling, faglig påfyll og et pusterom.

Forløperen er Sisterhood; grupper for jenter i ungdomsskolealder som allerede har blitt en suksess i Oppegård.

– Blant annet via disse gruppene fanget vi opp signaler om at også tenåringsforeldre kan ha nytte av slike grupper, forteller Gurvich.

Motherhood starter opp etter høstferien, og gruppen skal møtes enn gang i uken frem til jul. Målgruppen er mødre til tenåringer i ungdomsskolealder.

– Ingen krav til forkunnskaper. Alle mødre er velkommen med de ulike erfaringene de har. Om erfaringene kan være forskjellige, er ofte rammeverket det samme, sier Witberg.

Deltagerne vil i stor grad påvirke innholdet selv. Målet er at de opplever et pusterom for påfyll og kanskje oppdager noe nytt i rollen som mor til en tenåring.

– Vi skal utveksle erfaringer, reflektere, knytte nettverk og ikke minst dele gleder og ha det litt gøy, sier hun.

Gurvich poengterer at enhver forelder er en ressurs.

– I det daglige kan dette bli litt borte for en. Motherhood kan bidra til bevisstgjøring, sier han.

Foredrag i Kolben

Mens Motherhood er forbeholdt mødre i Oppegård, er foredraget i Kolben om kvelden 22. september åpent for alle med interesse for tema. Didrik Hægeland er spesialpsykolog og skal snakke om tenåringshjernens begrensninger og ressurser.

Arrangementet er gratis. Ingen påmelding. Førstemann til mølla.

 

Kommentarer til denne saken