Gå til sidens hovedinnhold

Listetopp ute av kommunestyret

Artikkelen er over 6 år gammel

Med 126 personstemmer og 29 slengere, ble Synnøve Kronen Snyen Oppegård SVs eneste representant i kommunestyret.

KOLBOTN: Listetopp Anne Cathrine Grambo var skuffet over at SV manglet kun ni stemmer på å få inn to representanter i kommunestyret. Med personstemmene og slengerne til Synnøve Kronen Snyen, ble Grambo kun vara.

– Jeg mener at det er viktig for demokratiet at kommunestyret har en bred aldersmessig sammensetning, og de unge har vært flinke til å krysse sin kandidat inn. SV har fått en sterk og engasjert talsperson inn i kommunestyret, og jeg er overbevist om at Synnøve vil fronte SVs saker på en utmerket måte. Vi skulle jo gjerne vært to stykker inn, og siste fintelling viste at det sto om noen veldig få stemmer, sier Anne Cathrine Grambo i en kommentar.

Var forberedt

Synnøve Kronen Snyen forteller at Grambo og hun selv lenge håpet på at de skulle bli to representanter, men at det til slutt bare var en håndfull stemmer som manglet.

– Det er kjempegøy at vi nå er mange unge jenter i kommunestyret. Jeg skulle likevel ønske meg at Ap hadde klart å få inn en ungdomsrepresentant.

Hun er klar på at de unge jentene vil samarbeide på tvers av partiene. Særlig i saker som opptar de unge i kommunen.

– Vi vil jobbe for flere helsesøstre, bedre helsestasjon for unge og bedre kollektiv transport samt en bedre psykisk helse plan for de unge blant annet. Dette er saker de som er litt eldre ikke tenker så mye på, mener hun.

Kommentarer til denne saken