OPPEGÅRD:  Biografen til den narkomane Oppegård-gutten Øivind Flagstad (33) kan bli stanset. Ifølge etterlatte inneholder boken grovt uriktige opplysninger om en av Øivinds avdøde kjærester.

Det er moren til en av Øivinds avdøde kjærester som nå har gått rettens vei for å stanse boken «En glad gutt», skrevet av Kolbotn-forfatteren Espen Holm.

Ifølge morens advokat, Per Danielsen skildrer boken både grove og usanne opplysninger om den nå avdøde datteren, uten at etterlatte samtykket til dette.

– Forfatteren har opptrådt grovt uaktsomt. Når man henger ut folk på uriktig vis, så må man for guds skyld skaffe samtykke først.

– Man kan ikke omtale identifiserbare personers privatliv på den måten, sier Danielsen.

LES OGSÅ: Øivind (33) har 25 venner på kirkegården

Ment som advarsel

ØB skrev 27. oktober i papirutgaven om narkomane Øivind fra Oppegård, og om boken «En glad gutt», der han står frem med sin tøffe dophistorie.

Øivinds håp er at boken kan fungere som en vekker og advarsel for andre, men detaljene om en av Øivinds kjærester kan altså sette en stopper for boken.

– Øivind har gitt sitt samtykke, og da er det greit for hans del. Døde personer har også rettsvern, og avdødes minne beskyttes av egne straffebestemmelser.

– Private opplysninger som er spredd i boka rammer både levende og døde personer, sier Danielsen.

LES FLERE NYHETER HER!

Tilbudt seg å skrive om

Espen Holm og Øivind Flagstad skal ha tilbudt seg å skrive om deler av boken, og anonymisere detaljer om den avdøde kjæresten.

– Det hjelper ikke å tilby å fjerne detaljer når man vet hvem som omtales, sier Danielsen.

– Det verste er at det meste som står der er direkte usant og uriktig. Det virker som om boken er laget for å tjene penger på bekostning av andre.

Espen Holm skriver i en epost til ØB at han på nåværende tidspunkt ikke ønsker å kommentere saken, fordi dommeren ennå ikke har sagt sitt endelige ord.