Det gigantiske spa-senteret står klart i 2015

STORT: Det planlagte spa- og velværesenteret på Sofiemyr blir trolig godkjent av UMP tirsdag og kommunestyret neste tirsdag. Byggestart blir til høsten, og vil stå ferdig i 2015. ILLUSTRASJON: HALVORSEN & REINE ARKITEKTER

STORT: Det planlagte spa- og velværesenteret på Sofiemyr blir trolig godkjent av UMP tirsdag og kommunestyret neste tirsdag. Byggestart blir til høsten, og vil stå ferdig i 2015. ILLUSTRASJON: HALVORSEN & REINE ARKITEKTER

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Canica, som står bak spa-anlegget på Fløysbonn, kan trolig om kort tid starte grunnarbeidet på anlegget.

DEL

FLØYSBONN/OPPEGÅRD: Tirsdag behandler utvalg for miljø og plan (UMP) reguleringsforslaget fra Canica. Godkjenner UMP planene, vil det også trolig gå samme vei i kommunestyret uken etter.

Det er ikke kommet innsigelser fra overordnede myndigheter, og planen kan derfor egengodkjennes.

– Med utgangspunkt i hva som er gjeldende reguleringsformål for dette området, vurderer jeg et spa- og velværesenter som et skånsomt tiltak, som er godt tilpasset omgivelsene, skriver rådmannen i sakspapirene.

Flere forsøk

Den gjeldende reguleringsplanen er fra 2001, og det har ved flere anledninger de siste ti årene gjort flere forsøk på å detaljregulere næringsområdet, uten at det er satt ut i live. Tidligere detaljplaner har hatt som formål å utvikle store lager- og logistikkvirksomheter.

– Utfordringen med en slik virksomhet er økning av tungtrafikk, med miljømessige ulemper for nærmiljøet og belastning på Kongeveien, skriver rådmannen videre.

I 2010 valgte Jernia, som eies av Canica, å legge planene om et større lager og kontorer på is. I stedet vil de bygge et spa- og velværesenter. Noe kommunen mener er positivt.
Rett før jul vedtok UMP at Canica kunne fortsette med planene, for så å legge det ut til offentlig høring. Høringsfristen ble satt til 8. april i år. De har kommet inn få uttalelser, og fra de offentlige myndigheter er det ingen innsigelser.

15.000 kvm

Det blir lagt til rette for en utbygging på 15.000 kvadratmeter. I første omgang vil man bygge et spa- og velværesenter på mellom 10.000 og 12.000 kvadratmeter.
De resterende arealene skal sette av for en mulig utvidelse med et eget badeanlegg for barn.

Det nye spa-anlegget blir delt inn i tre plan.

Slik skal det nye spa-anlegget bli


På første plan er det planlagt en nordisk verden der veggene skal gi et inntrykk av at man er inne i et fjell.
Her vil gjestene få mulighet til å kjøle seg ned i en såkalt «isvannkulp», eller varme seg opp i en varmtvannsgrotte. Dette planet skal også inneholde ulike former for sauna med inspirasjon fra Finland.

På det andre planet kommer man til en orientalsk oase. Her er det planlagt en arabisk badstue, en urtebadstue, samt varme og kalde kulper. Det er også planlagt et saltbad på dette planet.
Det øverste planet er viet til å gi et inntrykk av østen. En egen avdeling skal inneholde japansk sauna og dampbad og et tradisjonelt varmt bad.
Fra dette planet er det også en utgang til spa-anleggets uteområde. Her vilgjestene få mulighet til å svømme og sitte i benker på vannet.

Artikkeltags