Gå til sidens hovedinnhold

For 11 år siden lå Marianne i respirator, og ingen trodde hun skulle overleve

Artikkelen er over 9 år gammel

OPPEGÅRD: – Jeg fikk beskjed om at jeg aldri mer kunne ri, forteller Marianne Muri.

– I dag derimot, sier legene mine at jeg aldri må slutte.

Trafikkulykke

– Det var et under at jeg overlevde. Jeg ble plastret sammen etter alle kunstens regler, forteller Muri.

I 2001 var hun involvert i en trafikkulykke.

– Det tok nok noen minutter før jeg kom til meg selv igjen. Da sto bilen sidelengs, og det sto en mann utenfor døren min og prøvde å få meg ut. Men det gikk ikke, fortsetter hun.

– Hjulet på venstre side var under setet mitt, og venstre del av bilen var helt sammenklemt. Jeg var livredd, og husker at jeg satt og skrek av smerter. Så høyt at de som ble stående i kø, hørte meg, lenge.

Marianne Muri (32) kan snakke om det nå. Men det har tatt tid. 11 år etter ulykken har hun fortsatt mareritt om glass og røyk og smerter.

– Når jeg ser på bildene fra sykehuset, er det vanskelig å forstå at det faktisk er meg som ligger der i respiratoren, sier Marianne og blar forsiktig i en velbrukt bok.

Satser mot OL

Foruten å være terapeut driver Muri også med idrett på toppidretts nivå og rir på Landslaget for paradressur. Med blant annet NM gull, Nordisk sølv, 6 plass i EM og VM uttak i bagasjen,

Hun satser nå friskt mot OL i London 2012 med hesten Fantastico. Marianne har ridd på landslaget siden 2008 og satser nå mot OL i London 2012 sammen med god daglig oppfølging av sin trener Siril Heljesen.

– Det er ikke mye støtte å få og veien er tung med kun private midler tilgjengelig, forteller Muri.

– Alt hadde selvfølgelig vært lettere med en sponsoravtale i ryggen slik at jeg kunne brukt energien på treningen. Men slik er det ikke.

Olympiatoppen

– Landslaget har fått støtte fra Olympiatoppen til internasjonale stevner, men alt av daglige treningsutgifter, stevner i Norge, fôr og tilskudd for at hesten skal holde seg frisk må vi dekke selv, så drømmen er definitivt en privat sponsor, sier Muri.

– Jeg er så nær OL men det koster en del å satse slik jeg gjør. Til nå har jeg klart meg på egne midler. I disse dager snur jeg på ørene for å få ting til å stemme.

Som selvstendig næringsdrivende blir det store tap når hun er så mye ute og reiser.

– Siden desember 2011 har vi vært på stevne i Portugal, Spania, Belgia, Tyskland og nå til Sverige. Vi har fått plassering på tre av fire av disse stevnene, blant OL-aktuelle ryttere.

Neste uttaksstevne er førstkommende helg da hun skal til Nordisk, som går i Sverige.

– Spenningen er høy, og det hadde vært en stor drøm å komme med til OL, og jeg har aldri vært så nær drømmen som nå.