ROSENHOLM: Med celebert utenlandsk besøk, og en energisk Christine Koht som konferansier, foregikk den offisielle innvielsen av de nye hydrogenbussene. I bakgrunnen betraktet en fornøyd Ove Kjølstad det hele.

Ski-mannen Ove Kjølstad er ansvarlig for hydrogenprosjektet til Ruter.

Ikke bare var fylkesordfører Nils Aage Jegstad, Ruter-direktør Bernt Reitan Jensen og Oslo-byråd Ola Elvestuen til stede.

Her var også Belgias ambassadør Jean De Lannoy, representanter fra Canadas ambassade og representanter fra alle de internasjonale firmaene som har deltatt i prosjektet.

I det fylkesordfører Jegstad står for den første fylling av hydrogen på en buss, kan Ove Kjølstad slapp av. Seremonien har gått etter planen.

Deltagerne på seremonien fikk seg en prøvetur. Alle andre må vente til fredag.

– Etter planen skal bussene inn i ordinær rutedrift fra i morgen. I første omgang gjelder det tre av bussene. De to siste kommer etter hvert. Et par småting gjenstår før de kan brukes. Blant annet må billettsystemet på plass, sier Kjølstad.

Og det er Oppegård-folk som for gleden av de nye miljøvennlige bussene.

– Bussene vil bli satt inn på rute 81A fra Greverud til Oslo i første omgang. Etter hvert vil de også kjøre på rute 81 B, så det er lokalbefolkningen som vil nyte godt av dem, sier Ove Kjølstad, ansvarlig for hydrogenprosjektet til Ruter.

Ruter hadde hyret inn Christine Koht som konferansier for den offisielle seremonien. Den kjente underholderen var i sitt ess og sørget for at det ikke ble noen kjedelig åpningsseremoni.

På plass var også Ove Chr. Bugge fra Kolbotn. Han ble av Christine Koht kalt hydrogenbussens far.

– Det var så langt tilbake som i starten av 1995 at jeg ba om en samtale med Per Magnar Arnstad, som da var sjef her, om dette med busser som gikk på hydrogen. Han var fascinert, og vi lagde også en utredning. Etter hvert overtok Statoil selv arbeidet med prosjektet, sier Ove Chr. Bugge, som er daglig leder i Energy Development.

Si din mening i kommentarfeltet under!