Marianne åpner for Feldenkrais på Kolbotn

 Marianne Bonde Hansen ønsker å utnytte mulighetene Kullebunden gård gir. Til høsten starter hun kurs og terapi innenfor Feldenkraismetoden, og har pusset opp og innredet annen etasje til virksomheten. FOTO: UNNI FJELD

Marianne Bonde Hansen ønsker å utnytte mulighetene Kullebunden gård gir. Til høsten starter hun kurs og terapi innenfor Feldenkraismetoden, og har pusset opp og innredet annen etasje til virksomheten. FOTO: UNNI FJELD

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

KOLBOTN: – Jeg ble kjent med terapiformen Feldenkrais i 2003, og gikk fast hos en terapeut i Oslo en gang i uken. I 2007 bestemte jeg meg for å utdanne meg som Feldenkrais-terapeut selv fordi jeg synes den har mye for seg, og jeg selv har merket hvor god effekt denne terapien har for kroppen, sier Marianne Bonde Hansen.

Hun har utdannet seg til Feldenkrais-terapeut, og etablerer terapitilbud i annen etasje på den historiske Kullebunden gård.

Til høsten satser hun for fullt med ettermiddags- og formiddagsgruppe innenfor denne relativt ukjente terapiformen som i korthet går ut på å lære riktig bevegelse av kroppen for både å unngå, og “reparere” belastningsskader og “vondter” i kroppen.

Overtok gården

Marianne er vokst opp på Kullebunden gård som er èn av Oppegårds middelaldergårder, og som en gang i tiden hadde det meste av arealet i Kolbotn-området i sitt eie før bit for bit ble skilt ut og bygd ut.

– Som enearving til fars forretningsvirksomhet ville det vært naturlig at jeg gikk på BI og lærte meg økonomi og forretningsdrift, men det har aldri ligget mitt hjerte veldig nær, så jeg utdannet meg til ergoterapeut, og jobbet som det i mange år. Da far døde for noen år siden og jeg overtok alt, så jeg muligheten for å etablere en terapivirksomhet på gården.

- Jeg har renovert deler av annen etasje, d.v.s jeg har revet panel og plater og kommet tilbake til opprinnelig tømmer. Det synes jeg er fint, og der oppe skal jeg holde terapien, forklarer hun, og legger til at hun skal kombinere jobben som terapeut med å drive forretningsvirksomheten hun arvet etter faren.

50 i Norge

– Feldenkrais er en relativt ukjent terapiform i Norge. Det er cirka 50 terapeuter her i landet, mange av dem er fysioterapeuter som benytter Feldenkrais i tillegg til fysioterapi. Det er ikke så mange steder man kan få utdanningen, og selv tok jeg den i Malmø med noen uker hvert år gjennom fire år, forteller Marianne.

Hun forteller at hun åpnet så vidt med et par grupper i vår, men vil satse for fullt til høsten.

Alle aldre

– Feldenkrais er for alle aldersgrupper, men det er nok først og fremst voksne og eldre som vil ha størst behov for å gjenopprette den naturlige bevegelsesteknikken vi opprinnelig er utstyrt med, men den benyttes også mye som rehabilitering etter sykdom og skader. Med denne metoden handler det om å gjøre noe med det grunnleggende. Det er faktisk mulig å finne tilbake til noe av den naturlige bevegelsen vi er født med, sier Marianne Bonde Hansen.

Artikkeltags