Nå bygger de boliger i Kongslia

FØRST UTE: Det er disse tomannsboligene som nå reiser seg i Kongslia på Langhus. Området ligger nær Skansen, ved grensen til Oppegård.

FØRST UTE: Det er disse tomannsboligene som nå reiser seg i Kongslia på Langhus. Området ligger nær Skansen, ved grensen til Oppegård.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

LANGHUS: Nå er det alvor. Grunnarbeidet til de første husene i Kongslia er i full gang, og lørdag starter salget. Vil du ikke bo på Tunet, kan du vente på Slottet.

De fire første tomannsboligene reiser seg nå i Kongslia på Langhus. Begivenheten tåler betegnelsen historisk.

Det er 30 år siden Busterud ble regulert til boligområde. Planen var terrassehus. Fire år senere ble skråningen mellom Langhus og Vinterbro døpt om til Kongslia, og det skulle komme 100 nye boliger. Siden har nye eiere kommet og gått, og det har vært mye slit i motbakke. Nå har det løsnet.

– Interessen er bra, arbeidet er i gang og rammene er satt, sier eiendomsmegler Joacim Johansen fra Privatmegleren, som står for salget.

I mange år har det stått en sliten plakat med boliger til salgs, ved avkjøringen til Skansen.

Nå er det ny giv, ny eier, ny megler og byggingen er igang.

– Og det vil komme en ny plakat, sier Johansen, med humor i stemmen.

Salgsstart er denne helgen, og det er førstemann til mølla.

 Bygger i etapper 

Det første byggetrinnet har fått navnet Tunet. Her kommer det i første omgang fire tomannsboliger med åtte boenheter. Disse er på 126 og 183 kvadratmeter og vil være innflyttingsklare i 2013. To nye tomannsboliger følger rett etter.

Fullt utbygd skal det bli 36 boenheter i tomannsboliger og rekkehus og 130 leiligheter i blokkbebyggelse.

– Et så stort prosjekt bygges i trinn over tid, og starten blir like spennende som fortsettelsen, sier eiendomsmegler Joacim Johansen.

Les flere nyheter her!

Ny eier

Det er Villa Utvikling AS som nå eier Kongslia og står bak planene. Her er Per-Øyvind Wold administrerende direktør. Han har flere selskap og er også mannen bak Holmsbu Bad og Fjordhotell.

Slottet i Kongslia

Det har tidligere vært fleipet med at boligområdet er blitt døpt om fra Busterud til Kongslia. Og for dem som er opptatt av navnet på stedet der de bor. Synes du ikke det lyder fint nok å bo på Tunet, kan du vente på et senere byggetrinn.

Da kan du få adresse Slottet i Kongslia. Er du litt mer beskjeden, er det kanskje like greit med Parken eller Skogen.

Si din mening i kommentarfeltet under!

Artikkeltags