Gå til sidens hovedinnhold

Politiet venter på obduksjonsrapporten

Artikkelen er over 9 år gammel

OPPEGÅRD: Politiet har i ettermiddag dekket til et større område bak industribygget i enden av skråningen i det ulendte skogsområdet.

Trolig forbereder politiet seg på en lang ettermiddag, kveld og natt på åstedet.  Det er allerede satt ut strømaggregat til lys.

Det er to store blå presenninger som er lagt ut i skogen som dekker et større område.

Arbeider på spreng

Obduksjonen av personen som er funnet død syd for Kolbotn, skal være ferdig.  Politiet venter i ettermiddag på den foreløpige rapporten. I en oppdatering til pressen klokken 14.40 opplyser Oslo politidistrikt at identifiseringen fortsatt pågår.

På funnstedet er det fortsatt stor aktivitet.

Politiet har søkt innenfor politisperringene, vært på besøk både på bedrifter og gått inn i de nærmeste boligområdene rundt funnstedet.  

Oslo politidistrikt overtok etterforskningen etter likfunnet på Kolbotn tirsdag morgen.  Dermed er det mye som tyder på at det er fastslått at funnet kan settes i forbidelse med savnet-meldinger fra hovedstaden.

Oslopolitiet tar over etterforskningen

Det er snart en måned siden at Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant på vei hjem i Østensjø-området i Oslo.

Tirsdag bekreftet politiet at det var hun som ble funnet i skogen.

Det var kommunikasjonsrådgiver Christina Ek i Follo politidistrikt som har meddelt i en pressemelding like før 09.30-tiden at Oslo politidistrikt skal overta etterforskningen.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse i natt at de har funnet en død person i et skogsområde like ved Shell-stasjonen på Solbråtan.

– Vi vet ingenting om alder eller kjønn, orienterte politioverbetjent Rune Isaken ved etterforskningsenheten ved Follo politistasjon i natt.

SE VIDEO: Politiets pressekonferanse i natt

– Barn samles i skogen

– Det er ekkelt at det er funnet et lik i nabolaget.  Jeg bruker skogsområdet til å lufte mine hunder flere ganger om dagen.  Det er et yndet friluftsområde for Oppegårds befolkning, og flere barnehager har samlingssted inne i skogen hvor liket er funnet, sier Jan-Elling Skaugerum.

Politiet vil nå avvente en foreløpig obduksjonsrapport som skal være klar i formiddag før Isaksen uttaler seg mer i saken.

Kriminalteknikere har jobbet på stedet i hele natt, og er fortsatt i skogen med politihund. Deres arbeidsforhold hemmes av regnet som har satt inn i morgentimene.

Fant liket mandag kveld

En politipatrulje kom over liket i forbindelse med et annet oppdrag i går kveld.

I Oslo politidistrikt har politiinspektør Hanne Kristin Rhode avlyst et pressetreff hvor hun skulle orientere i saken rundt den savnede Sigrid Schjetne. Også Oslo-politiet avventer den foreløpige obduksjonsrapporten om likefunnet vil konkludere med.

Politiet har også sperret av området mellom Oppegård bil og HR autolakk som ender inn til en parkering opp mot det aktuelle skogholtet.

Journalist Lisa Rypeng er på stedet i morgentimene.

– Den veien inn til skogsområdet er vanskelig for ukjente å oppdage, sier ØB-reporteren.