Politiker svartelistet sine meningsmotstandere

SVARTELISTER POLITIKERE: Oddbjørn Jonstad har laget liste med folk han mener er for innvandring og islamisering. Bildet er fra den tiden han satt i kommunestyret i Oppegård.

SVARTELISTER POLITIKERE: Oddbjørn Jonstad har laget liste med folk han mener er for innvandring og islamisering. Bildet er fra den tiden han satt i kommunestyret i Oppegård.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

OPPEGÅRD: – Min første reaksjon da jeg så denne listen, var at dette er rimelig nedverdigende for den som har laget listen. Jeg mener han viser at han har liten føling med det som er den virkelige verden, og den fremmedfrykten han synliggjør på disse sidene er ikke verdig, sier Dag Johnsrud.

Dag Johnsrud (Ap) er en av 20 politikere som er svartelistet på Oppegård-mannen Oddbjørn Jonstads islamkritiske nettsted korsfarer.no.

Del på Facebook

Tidligere Frp-leder

Mannen bak svartelisten er Oddbjørn Jonstad, tidligere Frp-leder i Oppegård og kommunestyremedlem. Jonstad ble landskjent i 1999 da han ble ekskludert av Fremskrittspartiet fordi han ønsket at flyktninger og asylsøkere skulle bo i leire til de trygt kunne reise hjem igjen.

Etter eksklusjonen dannet han Norsk Folkeparti. Jonstad bekrefter overfor ØB at han fortsatt leder partiet.

– Usmakelig

Bakgrunnen for at Johnsrud har havnet på Jonstads liste over politikere som er for innvandring og islamisering av Norge, er at han i kommunestyret i 2009 talte for å ta i mot enslige mindreårige flyktninger.

– Senere gikk kommunestyret inn for å ta imot disse flyktningene, og det er jeg veldig stolt av, sier Johnsrud.

Han mener det er særlig usmakelig å gå ut med en slik liste etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya. Han ser imidlertid ingen grunn til å forfølge saken.

– Det er ingen bred oppslutning om de verdiene Jonstad forfekter, sier han.

– Hatmeldinger

Jonstad er gjort kjent med Johnsruds utspill. Han svarer kort og kontant:

– Skulle ikke Arbeiderpartiet slutte med slike hatmeldinger?

– Du kaller Johnsruds reaksjon for hatmelding?

 – Selvfølgelig gjør jeg det! De bare innser det ikke selv, svarer Jonstad.

Han sier hensikten med listen er å få disse politikerne til å tenke over konsekvensen av en innvandringsvennlig politikk.

På spørsmål om hvor mange medlemmer Norsk Folkeparti har, svarer Jonstad:

– Det vil jeg ikke oppgi.

– Hvorfor ikke?

– Det har ingen betydning.

Artikkeltags