Gå til sidens hovedinnhold

KSK Kolbotn vil øke sykkelinteressen i Follo

Artikkelen er over 8 år gammel

KOLBOTN: – Vi ønsker å skape et miljø for alle sykkelinteresserte i regionen. Det skal være sosialt og hyggelig både på trening og under ritt, sier styreleder Kai Pettersen i KSK Kolbotn.

KSK Kolbotn, som står for Kølabånn Sykkelklubb, er en nyetablert sykkelklubb som holder til på Kolbotn og har 200 medlemmer i alderen fra seks til 72 år.

Klubben ble opprettet i august 2011 av Kai Pettersen, Ulf Bergqvist og Steinar Tømmerås, som meldte seg ut av sykkelgruppen til Kolbotn IL.

– Vi ønsket å ha mer fokus på sykling og fikk lyst til å opprette en ny klubb. Det er gledelig at så mange har meldt seg inn før sesongen har startet, sier Kai Pettersen, som har drevet med sykling i 12 år.

Foredraget med Johan Kaggestad tirsdag kveld åpnet årets sesong for klubben.

– Vi håper å kunne starte hver eneste sesong med et arrangement som dette, sier styrelederen i klubben.

Les også: - Bruk mye tid på barn og unge

Tilbud for alle

Kai Pettersen forteller at kvalitet og bredde er veldig viktig for klubben.

– Vi vil ha kvalitet for det vi gjør. Hovedmålet vårt er å kunne stille opp med egne ritt, sier han.

Styrelederen forteller også at årets sesong har et tett program både for terreng, landevei og er rettet mot både unge og voksne. Klubben har også en triatlongruppe og en egen gruppe for kvinner.

Satser på barn og unge

Satsing på barn og unge står også sentralt. Klubben har opprettet en egen barne- og ungdomsgruppe, som har 20 medlemmer i alderen fra seks til 17 år.

– Vi har kjøpt seks nye toppmoderne sykler for å rekruttere barn og unge inn i klubben. Syklene skal brukes til gratis utlån. I tillegg sponser vi kontingenten til barn og unge under 17 år, sier Pettersen.

Det sosiale er også veldig viktig. Rett før påsken deltok 28 medlemmer på en treningssamling på Gran Canaria. Nå gleder medlemmene seg til en ny samling, som skal arrangeres om tre uker. Da skal det sykles til Strømstad i Sverige.