Gå til sidens hovedinnhold

Varme stemmer sang inn skolens «isblokk»

Oppegård fikk ny storstue i Roald Amundsens ånd

Artikkelen er over 6 år gammel

Sprudlende stemmer fra Follo folkehøyskole sang elevene på Roald Amundsen videregående skole inn i nybygget.

OPPEGÅRD: Prosessen startet i 2008 med at en arkitekt ble engasjert til å tegne et nytt inngangsparti til skolen. Det ene forslaget ble til det andre, og skolen endte til slutt opp med et tilbygg på 1000 kvadratmeter.

– Fantastisk flott, synes rektor Elisabeth Edding.

Hun forteller at de i tillegg til auditoriet som rommer 148 sitteplasser, har fått plass til tre nye klasserom, to arbeidsrom, fire grupperom og et fotorom.

LES OGSÅ: Tok statsbudsjettet i skole

– Jeg gleder meg stort til å kunne invitere ungdommens foresatte til foreldremøte. Tidligere har kantinen vært skolens forsamlingspunkt. Der har det knapt nok vært luft, så dette er en stor forbedring.

Herligheten har kostet fylkeskommunen 150 millioner kroner. Vel anvendte penger, synes de 70 lærerne og 550 elevene på skolen.

På bakerste benk finner vi elevene Dag Johan Fjelde og Even Sørgård. De går sitt første år på skolen. Guttene synes det er flott å ha fått en ny storsal på skolen.

– Det er et flott undervisningsrom med veldig gode stoler. Det har vært mye bråk og ekstra trangt i byggeperioden. Nå gleder vi oss til kantinen også er ferdig oppusset, og alle håndverkerne forlater skolen vår.

Elevene synes også elever og lærere på skolen, er flotte.

– Ekstra pluss til de eldre elevene som tar vare på oss førsteklassinger.

Kommentarer til denne saken