Sørafrikansk sus i Kolben

Brazz Brothers og koret Gregos serverte en flott musikksøndag i Kolben.

Brazz Brothers og koret Gregos serverte en flott musikksøndag i Kolben.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Med sørafrikansk repertoar inntok Brazz Bros. og Oppegård-koret Gregos Kolben søndag kveld.

DEL

OPPEGÅRD: De blåsende sunnmøringene er ute på turné i regi av Rikskonsertene, og i løpet av den kommende måneden skal brassbandet musisere med nærmere 1000 kormedlemmer over det ganske land. Konserten med Oppegårds kor Gregos i Kolben var en del av Rikskonsertenes storsatsing "Hele Norge synger".

Lek med musikk

Brazz Bros har gledet musikkinteresserte i Norge i en årrekke, med en humoristisk og engasjerende tilnærming til sin egen kunst. Så også i Kolben, da publikum ble satt på prøver med synging og klapping hele kvelden igjennom. Repertoaret fra sydligere strøk var i hovedsak hentet fra den afrikanske komponisten Abdullah Ibrahim, der resepten var rytmiske og fengende melodier med norsk krydder. Tekstsatt av Geirr Lystrup var "Table Mountain" vakker, "Mobilen" humoristisk og "Cappuccino" herlig swinget. På "Solbær" ble hele salen med, i smakfullt arrangement av walthornist Runar Tafjord som også hadde en feiende flott solo.

Koret hang med

Brazz Bros. vil nok oppleve å møte mange kor med høy kvalitet de neste ukene, og Gregos hører definitivt til den kategorien. Anført av Hanne Mortensen Lie var det et inspirert kor som strålte bak de seks dyktige musikantene i Brazz Brothers.
–Vi synes det gikk veldig bra. Dette har vært en super gjeng å jobbe med. Utrolig hyggelige folk som har inspirert oss mye, sier dirigent Mortensen Lie etter konserten. Nå går de i gang med forberedelsene til sitt eget 10-års jubileum i slutten av april.
–Det blir både plateslipp og jubileumskonsert med oss i Greverud kirke siste søndagen i april, så denne våren er absolutt veldig spennende for oss, avslutter Hanne Mortensen Lie.

Artikkeltags