Gå til sidens hovedinnhold

Lokale ryttere imponerte på hjemmebane

Artikkelen er over 6 år gammel

I helgen ble NM masters på sykkel arrangert på Follo-veiene. Flere lokale ryttere utmerket seg i sterke konkurransefelt.

ÅS: Kolbotn SKs lagkaptein Egil Bagge-Skarheim, var en av dem som gliste bredest etter målgang på søndagens fellesstart. Klubben stilte med fem mann i klassen 40–45 år, og fikk fire av de i mål. Gaute Vikøren kjempet seg inn til en annenplass. Jens Peter Elton Gransæther, Bagge-Skarheim og Kjell Magnus Antonsen var i hovedfeltet like bak. Solid.

– Vi er kjempefornøyde. Det er et høyt nivå her med ryttere fra hele landet. Jeg er mer enn middels stolt over at vi henger med her, sier kapteinen.

Laget sendte Roar Langli i brudd etter to runder, men han ble kjørt inn etter en runde, til tross for iherdig laginnsats for å la deres mann være i fred der fremme.

– Vi andre lå bak og bare forsøkte å bremse og la de andre gjøre jobben, men gikk ikke med fire mann, forklarer han.

– Vet hvor det gjør vondt

Bagge-Skarheim og de øvrige syklistene i klubben har mange treningstimer på veiene de konkurrerte på i helgen. Det tror han var en fordel.

– Det er hjemmebane. Vi kjenner løypa, men den er steinhard. Vi har noen hundre turer opp disse bakkene her, så vi vet hvor det gjør vondt, sier han.

Den relativt nystartede klubben har hatt et godt år på sykkelsetet.

– Vi har hatt et treårsmål på å komme under fire tredve på Lillehammer – Oslo, og vi klarte det med god margin ved å sykle inn til 4:12. Vi er rett og slett strålende happy, og har gjort alt det vi skulle riktig i år. Vi har trent mye sammen og jobber godt som et lag. Det er vår styrke. Vi er et jevnt besatt lag uten superstjerner, sier han.

Det er tydelig at treningen med Follo-ekspressen har gitt resultater. De har vært tøffe

Kapasitet

Den som imponerte kanskje aller mest i helgen var Sissel Vien. Follo SK-syklisten konkurrerer i klassen 55–59 år, og det var ingen bombe at hun vant både i tempo og fellesstart. Det som overrasket, også henne, var tiden på tempoetappen. Den var nemlig best av samtlige i alle kvinneklassene. Det vitner om formidabel kapasitet.

– Det var jeg utrolig fornøyd med, for damene i 45-årsklassen har syklet aktivt i elite frem til nå. Jeg har ikke vært i nærheten før, sier hun, som tror hun har funnet ut av hvorfor formen er såpass god:

– Det er tydelig at treningen med Follo-ekspressen har gitt resultater. De har vært tøffe. Det hjelper på, da blir man sterk i beina, konstaterer hun.

Vien var også tilfreds med fellesstarten, som hun nær selvsagt vant med god margin.

– Vi fikk i gang et brudd etter to-tre kilometer. Vi jobbet bra sammen og holdt høy hastighet, forklarer hun.

Jeg kjenner hver krik og krok av løypene, men bakken blir ikke noe flatere

Kjente løyper

Follo-syklisten syntes det var ekstra stas å sykle på hjemmebane.

– Det er veldig hyggelig. Jeg kjenner hver krik og krok av løypene, men bakken blir ikke noe flatere, selv om man har kjørt den mange ganger, det er en tøff løype, sier hun.

Sissel Vien forbereder seg nå på sesongens store mål. VM masters i slutten av august i Ljubljana.

– Jeg har en målsetting om å vinne på både tempo og fellesstart, men det er knallhard konkurranse der og mange tøffe amerikanere med. Vinner jeg tempoen er jeg kjempefornøyd, sier hun.

Se alle bildene fra NM Landevei Masters 2014

– Mye ros

Jørn Michalsen, rittleder og leder i arrangørkubben IF Frøy, var fornøyd med gjennomføringen.

– Vi hadde fint vær og det verste uhellet vi hadde var en brukket finger, sier han, som også roser de som kjørte rutebuss i området under rittene.

– De var usedvanlig samarbeidsvillige, sier han.

Rittlederen syntes de traff godt på traseen. Det skal være tøft i et NM.

– Vi ville ha en hard løype. Askehaugbakken ble kjørt opp til syv ganger. Selv om du trener mye så merker du det. Vi fikk mye ros. Folk likte å sykle i Follo, både i tempo og fellesstart, sier han.

Hvor hard løypa er kan du snart finne ut selv.

– Follo SK har turritt i nesten samme løype i august, der kan alle prøve den, sier Jørn Michalsen. 

Kommentarer til denne saken