GREVERUD: Oppegård var meget effektive i første omgang, ledet 4-0 tidlig i andre omgang og vant 4-2 over Frigg 2.

– Vi går for full pott på de to siste kampene, sier veteran og lagets beste spiller, Jørn Heggestad (38).

Tirsdagens hjemmekamp gjorde at Oppegård IL (OI) har kontakt med lagene over seg på tabellen, det vil si de to siste over nedrykksstreken.

Les flere saker om Oppegård HER

Med full pott også i årets to siste kamper, vil plassen i fjerdedivisjon være reddet. I kampen mot Frigg 2 fremsto OI som aggressive, motiverte og godt organiserte. Seieren var derfor fullt fortjent, selv om det røynet litt på mot slutten.

Straffespark

De første minuttene av kampen var det imidlertid lite som tydet på at dette skulle bli Oppegårds store kveld. Gjestene fra Oslo vest hadde ballen mest og var best.

Men mens gjestene slet med å få uttelling, dundret Oppegård inn to mål, ved lagets yngste og eldste spiller, henholdsvis Henrik Fallang og Trond Teisberg. Lagkaptein Jørn Heggestad økte til 3-0 på straffespark før sidebytte.

Sprellende keeper

Like etter sidebytte sendte Henrik Selnes avgårde et langskudd (eller var det ment som innlegg…?) fra langt holdt, og ballen suste inn i krysset bak en sprellende Frigg-keeper.

Frigg, med tidligere Follo-spiller Johann Nås som midtstopper og DFIs tidligere midtbanespiller Petter Sævereide på laget, reduserte første gang da vel 20 minutter gjensto. Akkurat da var vi litt spente på hva som ville skje hvis tilsynelatende slitne OI-spillere fikk enda et baklengsmål…

Dominerte

For det første var frykten ubegrunnet fordi det gikk nesten et kvarter før neste baklengs, for det andre spilte rutinerte Jørn Heggestad så lurt og godt på midtbanen, at han ordnet opp i det meste.

I spann med unggutten Henrik Fallang (19) dominerte disse to midtbanen og var lagets motor.

Etter at bortelaget hadde redusert til 4-2 hadde Martin Flatgård en sjanse i siste minutt som var større enn noen av dem OI scoret på, men headingen fra fire-fem meter gikk utenfor.

- Alle står på

- Dette var utrolig deilig! For en gangs skyld var vi effektive, jeg husker ikke når vi sist scoret tre mål i første omgang, sier en sliten, men fornøyd, Jørn Heggestad.

- Dette var en lagseier, alle står på hele kampen, legger han til når vi ymter frempå om at han var viktig på midtbanen.

Sjekk tabellen HER

- Og dere har fortsatt tro på at plassen kan reddes?

- Ja, med denne innsatsen har vi det. Nå går vi for seks poeng på våre to siste kamper, sier Jørn Heggestad.