Gå til sidens hovedinnhold

– Bruk mye tid på barn og unge

Artikkelen er over 8 år gammel

KOLBOTN: – Sykling er en fascinerende idrett. Som en nyetablert klubb må dere bruke mye tid på barn og unge og lære dem om både terreng- og landeveissykling, sa den profilerte idrettstreneren Johan Kaggestad.

Kaggestad, som også er kjent som tv2s sykkelekspert under Tour de France, holdt foredrag for rundt 140 sykkelinteresserte som møtte opp til en inspirerende kveld i regi av KSK Kolbotn (Kølabånn Sykkelklubb) i Kolben kulturhus i går kveld.

– Interessen for sykkelsporten i Norge er veldig stor. I perioden fra 2000 til 2010 har antall sykkelklubber i Norge vokst fra 229 til 334. Det er helt utrolig, og det er en glede å stille opp med et foredrag for en klubb som utvikler seg så fort som denne, sier Kaggestad.

Les også: KSK Kolbotn vil øke sykkelinteressen i Follo

– Viktig å heve terskelverdien

– Du må trene mye hvis du vil bli god på sykkel, og det er helt avgjørende å heve terskelverdien sin. Samtidig må dere huske at terskelen varierer fra dag til dag og kan påvirkes av flere faktorer, sier Kaggestad.

Sykkeleksperten har derfor anbefalt om å ta hensyn til kroppens forskjellige faser og justere øktene.

– Vær opptatt av hvordan du føler deg og lær å kjenne kroppen din.

– Variasjon er også viktig. Skigang i slalåmbakken er en flott trening om vinteren.

– Krevende idrett

Johan Kaggestad har også snakket mye om mestring i sykkelsporten.

– Sykling tar mye tid. Hvis du ikke har harmonien mellom sykling og jobb, studier og andre områder, fører det til utbrenning på en eller flere andre arenaer. Har du valgt å satse på det, må du endre på noe annet, sier han.

Velodrom på Kolbotn

Etter foredraget, som varte i halvannen time, hadde fremmøtte mulighet til å stille noen spørsmål til Johan Kaggestad. Det var spørsmål om blant annet frekvens på sykkel, satsing på kvinnelige syklister og fremtiden for banesykling i Norge. Forslaget til Kaggestad om å bygge en velodrom på Kolbotn ble møtt med stormende applaus fra salen.

Ble inspirert

– Det har vært veldig inspirerende og interessant å høre om forskjellige treningstips fra en ekspert som Johan Kaggestad, sier klubbmedlem Eva Nilsen som trener fra to til tre ganger i uken.

– Jeg sykler for å holde meg i form samt å ha det gøy. Det er også veldig sosialt, sier Nilsen.