Gå til sidens hovedinnhold

– Det er vondt mens man holder på. Men det er verdt det

Artikkelen er over 9 år gammel

OPPEGÅRD: Lørdag 12. mai skal Jørgen Aukland trekke en lastebil og løfte en bil. Klarer han det, kan han kalle seg «Norges sterkeste mann».

– Jeg har alltid trivdes godt i styrkerommet, forteller 22-åringen.

Halve livet spilte han basketball. Han var sågar innom landslaget, før han bestemte seg for å bytte tilværelsen til styrkerommet.

– Også da jeg spilte basket, likte jeg meg i styrkerommet. Etter hvert likte jeg meg mer og mer der enn på basketbanen. Dermed var valget enkelt, forklarer han.

Trekke lastebil

12. mai stiller han opp i konkurranse med mange andre sterke nordmenn. Der skal de trekke en lastebil som veier opp mot 20 tonn, samt markløfte en bil.

– Det er vondt mens man holder på. Men det er verdt det, sier Jørgen Aukland som gleder seg til konkurransen i Telenor Arena.

Sporten er veldig publikumsvennlig, og har mye showpreg over seg.

– Ja, det er ikke det samme som å se noen løfte vekter, selv om jeg tenker på det som en konkurranse, sier han.

Les flere sportssaker her!

Ut med basket

For to år siden kuttet han hun den oransje ballen, og viet treningen til styrke.

– Likevel føler jeg at jeg må konkurrere. Derfor meldte jeg meg på kvalifiseringen til «Norges sterkeste mann» i Telenor Arena, sier han.

I kvalifiseringen skulle han løfte en tykk stang på 110 kilo flest mulig ganger i løpet av et minutt. I tillegg skulle han velte traktordekk på 104 kilo samt bære 120 i «Farmers Walk» fortest mulig på 30 meter.

– Dette er en fæl sport for kroppen. Den er absolutt for spesielt interesserte, og konkurransene tar virkelig på kroppen, innrømmer han.

Liten

Jørgen Aukland er en av de minste deltagerne under årets «Norges sterkeste mann». Med sine 104 kilo er han som liten å regne når de fleste konkurrentene ligger på rundt 130 kilo.

– Jeg er mer atletisk enn mange av de andre, forklarer han.

Selv om det konkurreres i ulike øvelser, har også Jørgen personlige rekorder. I markløft tar han 290 kilo. Mens den personlige rekorden i «Farmers Walk» er på 185 kilo i hver hånd.

– «Farmers Walk» er å bære en koffert i hver arm over 30 meter, forklarer Oppegård-mannen.

Student

Ved siden av å trene styrke fem-seks ganger i uken, studerer han osteopati.

– Jeg har helt siden 12-årsalderen vært opptatt av trening, kosthold og helse. Så det er helt naturlig for meg å utdanne meg innenfor et felt med dette som utgangspunkt, sier han.

Si din mening i kommentarfeltet under!