Gå til sidens hovedinnhold

Supertalent uten lokal klubb

Artikkelen er over 8 år gammel

GRUE I HEDMARK: Sofiemyr-gutten Carl Fredrik Hagen var søndag bare åtte sekunder fra å vinne kongepokalen i duathlon-NM. Prestasjonen ble gjort i drakta til en Oslo-klubb. Også i hovedidretten langrenn er det en Oslo-drakt som gjelder.


– Hadde det vært mer satsing i en lokal klubb, ville trolig drakta ha vært ei annen, sier Carl Fredrik som representerer Sagene i duathlon. 20-åringen føler ikke at det satses nok på hans idretter i klubbene der han bor.


– Når jeg sist representerte en lokal klubb? Det var som 14-åring. Da spilte jeg fotball for Kolbotn IL, sier han.

Nær kongepokalen

På duathlon-NM var det først ti kilometer løping, så fulgte 40 kilometer sykling og til slutt var det fem nye kilometer med joggesko på beina. Løypa gikk på en gammel havbunn, ja, det er noen tusen år siden, og det kunne nesten ikke ha vært flatere.


Ut på den avsluttende løpedelen lå Carl Fredrik noen få meter bak klubbkamerat Lars Petter Stormo, som bor i Nedre Eiker.


– På løpingen tok jeg inn ham med en gang og så løp jeg forbi og fikk ei luke på ti meter, sier Hagen.


Da det gjensto omtrent en kilometer til mål, kom Stormo tilbake og tråkket til det han kunne. Hagen klarte ikke å svare. Det ble ei luke som gjorde at kongepokalen endte hos Stormo.


I mål skilte det åtte sekunder mellom de to fremste.


– Jeg er fornøyd med sølvet og ikke skuffet over at jeg ikke fikk kongepokalen, for Lars Petter var bedre enn meg, sier Hagen.

Vinteren viktigst

Om talentet er stort sommerstid, er det langrenn som er hovedidretten. Sist vinter var en 59. plass det beste individuelt i norgescupen. På langløpet Grenaderen ble han nummer seks.


– Kommende vinter håper jeg å kunne komme opp blant de 40 beste i norgescupen. I løpet av to-tre år håper jeg å være stabil blant de 40 fremste.


Om langrenn er blitt hovedidretten, er det ikke noe han har satset hardt på lenge.


– Det er bare et par år siden jeg begynte å satse på langrenn, men nå vil jeg bruke fem-seks år på å se hva jeg kan klare.


Idrettssatsingen kombineres med 50 prosent studier innen økonomi og ledelse på Høgskolen i Oslo, men bostedet er Sofiemyr – og klubben vinterstid er Oslo-klubben Rustad.


Ski-jenta Kristin Lie, på vei tilbake etter en skade, tok også sølv under helgens duathlon-NM.