TÅRNÅSEN: – At Selvaag ikke har levert det de har lovet oss beboerne, er en sak. Men at det er en drøm å bo i området her, det er i hvert fall sikkert, sier en av beboerne, som ønsker å være anonym.

Han kjenner seg ikke igjen i kommunens karakteristikk av området.

– Her er det plantet, satt ut benker og lekeapparater til barna. At ting ikke er ferdig,at vi kom til å bo på en byggeplass en stund, fortsetter han.

Han får støtte av lederen av Kornmoenga sameie, Aron Schåthun.

– Jeg synes det er bra her, jeg, sier han.

Ikke alene

Aud Sørensen var en av de første som flyttet inn i januar 2012. Også hun er fornøyd med Kornmoenga.

– Jeg flyttet fra et hus med hage til en leilighet. Jeg trivdes bedre i huset, men helsen gjorde at jeg måtte flytte. Og da synes jeg Kornmoenga var et veldig bra alternativ. Jeg er godt kjent på Tårnåsen, og her har jeg alt fra lege, tannlege, apotek, butikk og buss rett i nærheten. Og så er det så fint med skogen rett i nærheten. Så når jeg først skulle flytte, kunne jeg ikke valgt et bedre sted, sier hun.

Yngre i rekkehus

I blokkene er det stort sett eldre som har flyttet inn, mens yngre med små barn har valgt å bosette seg i rekkehusene.

– Da jeg flyttet inn, visste jeg at det ville være en byggeplass en stund. Men jeg synes likevel de har gjort mye bra med uteområdene her, sier Sørensen.

Hun forteller også om et gryende bomiljø.

– Vi prater sammen her. Mange av oss har sett ansiktene til hverandre tidligere, og nå har vi tid til å slå av en prat. Men slikt tar jo også litt tid, legger hun til.

Blir bra

Agathe Kleppe er i ferd med å pakke ut flyttelasset når ØB er på besøk på Kornmoenga. Hun skal bo i en blokkleilighet sammen med datteren et halvt års tid mens hennes egen leilighet blir gjort i stand etter brannen i Nordre Skrenten for tre uker siden.

– Alle hilser og sier det er så hyggelig med noen barn i området, sier hun og smiler.

Selv gleder hun seg til å kunne slappe av på den store terrassen hun har fått til rådighet. Den er for øyeblikket bare av betong, men det vil endre seg så fort våren kommer. Hun mener det vil ta litt tid før området vil «sette seg».