Tøffe kamper for André under VM for yngre

André Ingemoen Moi fra Oppegård holder stolt pokalen for finaleseieren under Mundialito i påsken.

André Ingemoen Moi fra Oppegård holder stolt pokalen for finaleseieren under Mundialito i påsken.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

André Ingemoen Moi fra Oppegård er den eneste lokale spilleren som fikk være med til VM for yngre lag i Portugal i påsken.

DEL

BÆRUM/SANTO ANTONIO, PORTUGAL: Norsk Fotballakademi (NFA), deltok for tredje gang i det såkalte "VM for yngres lag". Mundialito i Portugal arrangeres hvert år rundt påsketider, og i år kunne André Ingemoen Moi og de andre spillerne ta med seg en stor pokal hjem.

NFA var eneste nordiske lag, og deltok i år med 24 gutter fordelt på to lag i 1997-klassen. Cupen i Portugal samler noen av "verdens beste" klubblag og NFA møtte i sine kamper lag fra Venezuela, Spania, Frankrike, Portugal, Mexico og Tyskland.

Fra ulike lag

NFA består av spillere fra mange forskjellige klubber og vurderes å holde et bra nivå i norsk sammenheng. De største forskjellene mellom de andre lagene og NFA så man på de tekniske grunnferdighetene, spilleforståelse og reaksjons- og bevegelseshurtighet.

NFAs ene lag ble sist i sin gruppe og spilte derfor i C-sluttspillet. Etter tre kamper viste NFA seg som det beste etter overbevisende 5-1 seier i finalen.
- Opplegget omkring finalene var en stor opplevelse for guttene med kamp på hovedstadion og avspilling av nasjonalsangene. Premieutdelingen ble gjennomført foran rundt 3000 tilskuere, beskriver Lübeck.

NFAs andre lag endte som nummer fem av syv i sin gruppe og var kvalifisert for B-sluttspill. Her tapte de den første kampen.

Skal lære

Hovedmålet for NFA, som er med for tredje gang, er å lære og oppleve hvordan lag fra hele verden spiller og behersker fotball på ulike måter. Turneringen ga de norske guttene mange nye impulser og i tillegg nye venner fra andre deler av verden.
- Totalt vant vi seks kamper og tapte 10, scoret mål i alle kamper, bortsett fra to av de, forteller trener Terje Lübeck.

- Erfaringen fra årets cup er at vi fortsatt er en del fotballsteg bak de beste, men at vi nærmer oss mellomsjiktet. Det er et imponerende høyt nivå på de beste spillerne på velkjente lag som AC Milan, Ajax, Vasco da Gama, Rangers, Everton, Sporting Lisboa og Benfica, fortsetter Lübeck.

Artikkeltags