Gå til sidens hovedinnhold

H.C Andersen feber i Kolben

Artikkelen er over 8 år gammel

Kolbotn: Siden 2005 har Dårekisten teater, ved Kjell Matheussen fremført det folkekjære eventyret til H.C Andersen, Prinsessen på erten, med stor suksess. 

På lørdag tok Matheussen med seg teaterkjærra til Kolben kulturhus, hvor han var nødt til å sette opp en ekstraforestilling, da alle billettene var utsolgt.

– Mine eldste forestillinger er 20 og 30 år gamle, sier Matheussen og sikter til blant annet Lille Blå som tidligere ble vist på barne-tv.

Jeg opplever å kunne leve sammen med forestillingene mine, også kommer det jo stadig mye nytt publikum, sier gjøgleren.

Forfatteren som når alle

Matheussen lagde sin versjon av eventyret i forbindelse med H.C Andersens 200 års jubileum for syv år siden, og legger ikke skjul på hvorfor han er så fascinert av den folkekjære forfatteren.

Han er den som når alle og alle er hans publikum. Det er noe underlig med denne mannen, uten at jeg helt aner hva det er. Men han greier å tegne et bilde hvor vi alle passer inn.

Likte ikke dronningen

Erik Sandberg (6) satt på forreste rad og var tydelig begeistret for ablegøyene som utspant seg på scenen. Han var dog ikke i tvil om hva han ikke likte.

Det var kjempeflott, men det var en ting jeg ikke likte, og det var dronningen. Hun var så stygg også var hun et troll, sier Erik med stor iver. 

Men selv om han så ut til å leve seg godt inn i eventyret, var talen klar da han ble spurt om man kan kjenne en ert gjennom 20 madrasser og 20 dyner.

– Neeeeida, det går jo ikke an.