Volvo troner øverst på inntektstoppen

Denne hjullasteren til 4,5 millioner kroner er den største på det norske markedet. I Norge i fjor ble det solgt 20 sånne, 19 av dem av Volvo Maskin AS og administrerende direktør Jon Vislie-

Denne hjullasteren til 4,5 millioner kroner er den største på det norske markedet. I Norge i fjor ble det solgt 20 sånne, 19 av dem av Volvo Maskin AS og administrerende direktør Jon Vislie-

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

2008 var et historisk toppår og jubileumsår for den 25 år gamle Oppegård-bedriften på Trollåsen.

DEL

TROLLÅSEN: – 2007 og 2008 var toppår for oss! Vi hadde lang leveringstid i 2007, så vi fikk ikke levert. Derfor hadde vi det beste året i 2008, forteller Jon Vislie, administrerende direktør i Volvo Maskin AS.

I desember alene omsatte selskapet for 320 millioner kroner.

– Det kommer jeg aldri til å nå igjen noen gang! mener Vislie. Bedriften kommer til å selge for 800 millioner mindre i år

Stein på stein

I 1983 etablerte Volvo Maskin seg på Trollåsen i Oppegård. Vislie har vært med siden starten, først som teknisk sjef før han overtok sjefsstolen.

– Da jeg begynte, omsatte vi for 600 millioner. I 2008 hadde vi to milliarder i omsetning. Vi har bygget bedriften stein på stein, og puttet så å si hver krone tilbake i bedriften etter at vi har betalt skatt.

Volvo Maskin selger like mye som de to nest største på markedet, Caterpillar og Komatsu, til sammen.

– På hjullastere har vi vært store i mange år. Markedsandelen vår er over 60 prosent, forteller direktøren med dårlig skjult stolthet.

LES MER OM BEDRIFTSSKATT I FOLLO:
* Scenemaskiner til Operaen løftet Bosch Rexroth
* "Hydraulic Valley" ligger i Ski
* Bare 25 kroner i skatt fra Østlandets Blad
* Får trekke 50 mill for underskudd
* 2008 et dårligere år enn 2007 for de fleste i Follo
* PMC Servi-gruppen tjener på å være lekegrind

Tjente 50 mill mer enn nr. 2

Volvo Maskin var den som gjorde det aller best i 2008 av de upersonlige skatteyterne i Follo. Bedriften står oppført med en skattepliktig inntekt på 141,5 millioner kroner og 39,6 i utlignet skatt før eventuelle fradrag.
Med 141,5 millioner kroner i inntekt tjente Volvo Maskin mer enn 50 millioner mer enn nestemann på listen.

– Vi har vært den største bidragsyteren i hvert fall de ti siste årene, erklærer Vislie.

I dag har Volvo Maskin 162 ansatte. 90 av dem jobber på hovedkontoret på Trollåsen, resten på avdelingene i Sarpsborg, Hamar, Drammen og Sørum.

– Det gode resultatet gir en gevinst for alle! slår sjefen fast. Samtlige ansatte fikk full bonus etter toppåret 2008.

Hvem er skatteyterne?

* Personlige skatteytere er vanlige lønnsmottagere, pensjonister og selvstendig næringsdrivende .

* Upersonlige skatteytere er aksje- og allmennselskap, sparebanker, gjensidig forsikringsselskap, samvirkeselskap, norske filialer av utenlandske foretak og deltagerlignende selskap som kommandittselskap, ansvarlig selskap med mer.

* Skattepliktig inntekt for de upersonlige skatteyterne er det de sitter igjen med når de har omsatt sine varer eller tjenester og trukket fra kostnadene.

* Utlignet skatt er inntektsskatt før fradrag for godtgjørelse, men etter fradrag for andre skattefradrag. Formuesskatt, tilleggsskatt, forsinkelsesavgift med mer er ikke tatt med.

Artikkeltags