FOLLO: Det har vært ulike hendelser i regionen de siste to dagene. Har du ikke fått de med deg? Her får du en oppsummering av helgen.

To biler var involvert i et trafikkuhell i Kråkstad søndag ettermiddag.

Klokken 16:38 søndag ettermiddag meldte Vegtrafikksentralen øst om redusert fremkommelighet i begge retninger på E18 ved Kråkstad i forbindelse med et trafikkuhell hvor to personbiler er involvert. Ifølge Ås Avis skjedde ulykken i nærheten av Hageland.

Operasjonsleder Joakim Ormåsen i Øst politidistrikt sier til ØB at de fikk melding om hendelsen klokken 16:29, og at også politiet rykket ut. Han bekrefter at det var to biler involvert, med en person i den ene og to i den andre.

– Begge førerne er ute av bilen og fremstår som oppegående, sa han.

Hendelsesforløpet kan ikke politiet si så mye om ennå.

– Men det er snakk om en påkjørsel bakfra, sier han.

Ambulanse var også på stedet.

– Vi har ikke fått tilbakemelding i forhold til skadeomfang, sa han da ØB snakket med operasjonslederen rundt 20 minutter etter at ulykken ble meldt.

LES MER: Påkjørt bakfra på E18

MC-fører til sykehus etter ulykke med bobil

Klokken 14:41 søndag ettermiddag meldte Politiet i Øst om en trafikkulykke mellom en motorsykkel og en bil i krysset ved Drøbak City.

Skadeomfanget var foreløpig ukjent, og nødetatene rykket ut.

Et kvarter senere meldte politiet at MC-føreren ikke er kritisk skadet, og at vedkommende blir sett til av ambulanse.

Veien var stengt en periode etter ulykken.

– Denne motorsyklisten, hvordan har det gått med han?

– Han ble kjørt sykehuset, med mulig noe bruddskader, men det framstår ikke som kritiske skader per nå, sier Politibetjent Arne Wisniewski.

– Hvordan gikk det med bilisten?

– De som var i bilen er uskadd. Det er mindre skader på kjøretøyet, men den er fortsatt kjørbar. Motorsykkelen er da ikke kjørbar, forteller politibetjenten til Amta.

LES MER: MC-fører til sykehus etter ulykke med bobil

Togvogn sporet av i Ski lørdag kveld

Klokken 22:16 lørdag kveld meldte Bane Nor om en avsporing ved Ski togparkering. Det var en vogn som sporet av, men ifølge NTB kom ingen personer til skade. Avsporingen skjedde på selve togparkeringen, og det var ikke passasjerer om bord.

Ifølge Bane Nor kunne imidlertid hendelsen medføre forsinkelser og innstillinger i togtrafikken.

I noen timer søndag ettermiddag og kveld, ble østre linje mellom Ski og Kråkstad stengt for trafikk i forbindelse med arbeidet med sporvekselen.

Klokken 19:59 meldte Bane Nor at østre linje var åpen for trafikk igjen mellom Ski og Kråkstad, men at reisende fortsatt må regne med enkelte innstillinger. Vys pressevakt oppfordret tidligere søndag folk til å sjekke reiseplanleggeren for informasjon om den enkelte reisen.

LES MER: Togvogn sporet av i Ski lørdag kveld – har skapt trøbbel for togtrafikken

Fikk melding om over 30 russebusser og amper stemning

Russefeiringen er for lengst i gang, og et av de yndede samlingsstedene er Hvervenbukta rett nord for fylkesgrensa mot Oslo. Den første natten i langhelgen var det mange av russen som fant veien nettopp dit. Ifølge OPS Politiet Oslo, fikk de melding om at over 30 russebusser var samlet der, og at det var amper stemning.

Da politiet kom fram, var det imidlertid bare ti busser igjen, og stemningen hadde roet seg. I tillegg opplyser politiet at de hadde en god dialog med russen, og at de ryddet etter seg før de dro videre på sin ferd.

LES MER: Fikk melding om over 30 russebusser og amper stemning – ryddet opp etter seg

Politiet måtte bistå da Langhuskvinne nektet å forlate bussen

– Vi fikk melding fra en bussjåfør om at han hadde en kvinne ombord som nektet å forlate bussen, sa operasjonsleder Karianne Knudsen ved Øst Politidistrikt til Amta.

Det endte med at politiet rykket ut og plukket opp kvinnen i Ski sentrum. Deretter ble hun kjørt av den samme patruljen hjem til Langhus.

I dette tilfellet blir det ingen videre oppfølging fra politiets side, men operasjonsleder Knudsen opplyser om at politiet i slike tilfeller tar en god prat med personen.

– Vi må forsikre oss om at vedkommende er i stand til å ta vare på seg selv.

LES MER: Politiet måtte bistå da Langhuskvinne nektet å forlate bussen