Gå til sidens hovedinnhold

Oscarsborg frister med Mummitrollet og vandreteater om krigen

«Oscarsborg i kamp» som vandreteater

Artikkelen er over 5 år gammel

Oscarsborg festning er et attraktive turistmål i Follo. I fjor ble festningen og attraksjonene på øya besøkt av 110.000 mennesker.

OSCARSBORG: Oscarsborg festning var ferdigbygget i 1852 og har navn etter Kong Oscar I., som besøkte Kaholmen 23. august 1855. Festningen er det viktigste kystartillerianlegget i Norge og spilte en avgjørende rolle under krigshandlingene i 1940.

Gjennom sommeren er det en rekke arrangementer for store og små på Borgen. I perioden 25. mai-28. august vises utstillingen «I ensomhet og glede». Dette er en utendørs fotoutstilling, en reise satt i dyreperspektiv, av fotograf Jannecke Sanne Normann.

Vandreteater

25. juni har 19 år gamle Michelle Aavitsland konsert i Havnekroa. Hun har gitt ut ett barnealbum, og er nå aktuell med en singelplate.

Vandreteatret «Oscarsborg i kamp» inviterer til to forestillinger hver dag på dagtid i perioden 30. juni-10.juli. Her kommer publikum bak festningens tykke murer, gjennom underjordiske ganger og får «gjenoppleve» 9.april 1940, da det tyske flaggskipet «Blücher» ble senket på vei inn Oslofjorden.

Les også

Dette er sommerfuglen du får høre på Oscarsborg i sommer

Mummitrollet

For familier og de aller minste holder Mummitrollet og hans univers til i den gamle gymnastikksalen. Utstillingen åpner 2. juli og varer til 14. august. «Det store eventyret» er en vandring i Tove Janssons berømte «Mummidalen».

2. juli åpner også årets store utstilling i Galleri Oscarsborg med tittelen «Dyrisk». Salgsutstillingen er åpen hver dag og består av malerier, pasteller og akvareller og varer til 14. august.

Begge utstillingene arrangeres av Avistegnerhuset i Drøbak.

Familiedag

Kulturaktørene på Oscarsborg, som er en sammenslutning av alle som driver med publikumsrettede arrangementer på Borgen, er sammen om en familiehelg på festningen med mange flotte opplevelser 23. og 24. juli.

Sommeropera er en årlig begivenhet i regi av Oscarsborgoperaen. I år står «Madama Butterfly» på plakaten med première 12. august (se hovedartikkel til venstre). Det spilles til sammen syv forestillinger inne i Borggården.

Kommentarer til denne saken