Gå til sidens hovedinnhold

Kurt Nilsen: - Sammen skal vi lage tidenes fest på Oscarsborg

Artikkelen er over 6 år gammel

FROGN: Om litt over to uker er helgen hvor de store stjernene samles på Oscarsborg. Programmet for Oscarsborg Akustiske er klart, og det er også Kurt Nilsen.

- Jeg har mange gode minner fra Oscarsborg. Vi hadde en helt magisk konsert for noen år siden med Hallelujah-prosjektet, med et fantastisk vær og et unikt publikum. Så jeg gleder meg veldig til å komme tilbake, sier han til Amta.

Forrige gang Nilsen gjestet Oscarsborg var i 2009, hvor gitarkameratene holdt konserten "Hallelujah volume 2". Med seg hadde han Espen Lind, Alejandro Fuentes og Askil Holm.

Kurt Nilsen forteller at han håper å få med seg noen av de andre konsertene.

- Jeg håper jeg får med meg Oscar Danielson. jeg vet han har spilt der tidligere og han har en helt unik evne til å ta med seg folk på en fin reise, mener Nilsen.

Årets festival inneholder store navn som bør være verdt turen ut i fjorden.

CC Cowboys, Øystein Greni, Emilie Nicolas, Bertine Zetlitz, Kurt Nilsen, Oscar Danielson, Lillebjørn Nilsen, Timbuktu og Damn!, Maria Mena og Anna of The North kommer alle denne helgen.

- Er det noe du alltid gjøre før du går på scenen?

- Samle gjengen, se dem i øynene og si at nå skal vi lage tidenen konsert! Det er så gøy! stråler Nilsen.

Kurt Nilsen sier han har fått med seg en favoritt på konserten sin.

- Jeg er så heldig at jeg har fått med meg Bendik Brænne. En fantastisk artist og ikke minst en som spiller alt fra trompet, gitar til piano. Sammen skal vi lage tidenens fest på Oscarsborg, lover Kurt Nilsen.

Kurt Nilsen slo flere internasjonale stjerner da han i februar troner øverst på listen over 100 mest spilte artistene på WiMP de siste fem årene.

Kommentarer til denne saken