Oslo letter ikke på de strenge koronatiltakene

KLAR BESKJED: Byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen i hovedstaden.

KLAR BESKJED: Byrådsleder Raymond Johansen på pressekonferanse i Oslo rådhus om koronasituasjonen i hovedstaden. Foto:

- Dagens smittetall er 80, og det er for høyt. Et slikt tall understreker at situasjonen er alvorlig. Derfor er jeg glad for at politimester Beate Gangås er til stede, sa Raymond Johansen (Ap) innledningsvis på en pressekonferanse i dag. Byrådslederen snakket videre om at smittetallene har vært stabile, til og med i dag torsdag.

DEL

- Men dagens tall er for høyt. Vi har allerede strenge tiltak med ti personer maks i private arrangement og påbud om å bruke munnbind i kollektivtrafikken. Alle disse tiltakene videreføres, sa han videre.

– Vi må være forberedt på å leve med disse tiltakene til smittetallene stabiliserer seg på et vesentlig lavere nivå enn i dag, sa byrådslederen.Det kan også heller ikke samles flere enn 50 personer på arrangementer uten faste sitteplasser.

- Folk må følge med

Byrådslederen poengterte imidlertid at folk i Oslo må ta seg smmen..

- Vi har vurderte lettelsene grundig i Oslo. Konklusjonen er klar. Vi må ha strengere regler enn resten av landet som kan åpne gradvis etter 12. oktober. Vi kan ikke åpne mer i Oslo inntil videre, understreket Johansen.

- Vi kan heller ikke åpne mer i breddeidretten, eller andre tiltak som regjeringen åpner for etter 12. oktober. Hele 30 prosent av smitten i Oslo er ukjent, og derfor vil vi ha skjenkestopp videre i Oslo fra og med klokken 24, la han til.

Forutsigbarhet

Han var opptatt av at smittevernrådene må være enkle, slik at folk ikke går lei.

- Det må være en forutsigbarhet, slik at folk ikke blir trøtte, fortalte byrådslederen.

Vippepunkt

Johansen snakket også om at folk må ta ansvaret her og nå, ellers kan det bli dramatisk.

- Vi er på et vippepunkt. Det handler nå om å ta ansvar, ellers kan konsekvensene bli alvorlige, sa byrådslederen.

Presset av helsemyndighetene

28. september kom byrådsleder Raymond Johansen med beskjeden om at Oslo måtte stramme inn, fordi smittetallene i hovedstaden var alvorlige. Da hadde Johansen også blitt presset av helsemyndighetene med Bent Høie og Bjørn Guldvog i spissen.

Helseministeren og helsedirektøren ønsket svært strenge tiltak i Oslo for å få bukt med smitten, men Raymond Johansen ga tommelen med og innførte heller en slags «mellomløsning».

12 dager senere er det fortsatt høye smittetall i Oslo, og spørsmålet er derfor om dagens tiltak videreføres eller at Johansen og co. velger å stramme ytterligere inn. De aller ferskeste tallene viste at det var registrert 80 nye koronatilfeller det siste døgnet, og det er en negativ utvikling for Oslo kommune.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken