Reisende fra landets hovedflyplass har de siste dagene sperret øynene opp over de spesielle avgangene som annonseres både på de elektroniske tavlene og på nett:

Flere ganger daglig dukker nemlig julerelaterte reisemål som Skomakergata, Nordpolen og Julestjernen opp.

Skape julehygge

OSLs kommunikasjonssjef Kristian Løksa ler godt når Romerikes Blad ringer for å spørre om fredagens annonserte 12-avgang til Nordpolen med flightnr. BRR2412 gikk som planlagt.

 

– He-he, den gjorde nok det! bekrefter han, før han erkjenner at det hele dreier seg om et uhøytidelig julehyggeprosjekt.

– Jeg husker ikke helt hvem som kom opp med ideen, men tanken er jo å skape litt god stemning på flyplassen i førjulstida. Det er for øvrig julenissen selv som via høyttalerne våre ber folk passe på julegavene og ikke gå fra bagasjen sin nå i dagene før julaften, sier Løksa.

Fire ganger daglig i dagene før jul er det satt opp spesialavganger med egne julefly fra Gardermoen.

 

– Vi sprer det litt utover dagen, slik at alle reisende skal ha mulighet til å få det med seg, sier kommunikasjonssjefen.

– Hva slags respons har dere fått?

– Vi merker oss at det er mange som ler godt av det, og vi ser jo også at det blir kommentert og delt i sosiale medier.

– Har dere fått noen henvendelser fra folk som ønsker seg en tur til Julestjernen eller som vil besøke nissene på Låven?

– Ikke det jeg vet, og det spørs nok om de får kjøpt billett! humrer Kristian Løksa.

By på seg selv

Romerikes Blads fotosjef, flyentusiast og flyekspert Hans Olav Nyborg, har selvfølgelig fått med seg julestuntet ved landets hovedflyplass.

– Det er jo litt gøy at en seriøs aktør som OSL byr litt på seg selv opp mot jul, selv om det sikkert kan skape litt forvirring blant de mange utlendingene som også bruker flyplassen. Men først og fremst synes jeg jo det er veldig synd at det ikke er mulig å ta disse flyene, og kjenner folk som har oppfordret Norwegian til å opprette minst én av flyvningene, sier han.

– Hvilket ville du selv ha valgt?

– Jeg tror iallfall jeg ville foretrekke Skomakergata framfor Nordpolen – det høres varmere ut! ler Hans Olav Nyborg.