Planlegger ny terminal på Gardermoen

GARDERMOEN  20170217.
Vinterferie fra i dag men ikke noe kaos selv om det var tåke på Oslo Lufthavn ca. kl 15 fredag. 
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

GARDERMOEN 20170217. Vinterferie fra i dag men ikke noe kaos selv om det var tåke på Oslo Lufthavn ca. kl 15 fredag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ikke før er den "Nye Gardermoen" klar for åpning, før Avinor går i gang med planleggingen av en ny utenlandsutvidelse på hovedflyplassen.

DEL

Avinor varsler nå en utvidelse for rundt fire milliarder kroner for å kunne møte en ventet vekst i langdistanseflyginger fra Gardermoen. En ny utenlandsterminal kan stå ferdig i 2021, skriver Dagens Næringsliv en måneds tid før den offisielle åpningen av nye Oslo lufthavn (OSL).

Flyselskapene, med Norwegian i spissen, har varslet store utvidelser innen langdistanse fra Oslo til andre kontinenter, og det kan fremskynde planene for utvidelse av non-Schengen-området på den gamle utenlandspiren. Etter det DN erfarer, vil en slik utvidelse koste mellom tre og fire milliarder kroner.

– SAS og Norwegian er våre to største kunder, og det er viktig for oss å legge til rette for god infrastruktur i fremtiden. Vi har laget en forretningsplan basert på etterspørselen både fra norske og utenlandske selskaper, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken