Gå til sidens hovedinnhold

En tilhører passet opp stortingspolitiker Jegstad etter folkemøtet: – Du må ta de advarslene du får

Artikkelen er over 3 år gammel

Harald Rein lot ikke sjansen gå fra seg etter folkemøtet om Oslofjordforbindelsen tirsdag kveld.

NESODDEN: – Jeg er selv høyremann, men jeg må bare si det. Du må ta de advarslene du får. Det kan bli et helvete, sier publikummer Harald Rein til Høyres representant på Stortinget, Nils Aage Jegstad, fra Vestby i følge Amta.

Rein sikter til konsekvensene av en ulykke i tunnelen der «alt går galt». Det ser imidlertid ikke ut til at han når fram til sin partifelle Jegstad med sine argumenter.

Jegstad skal, sammen med de andre medlemmene av den såkalte Transport og kommunikasjonskomiteen, legge fram sin anbefaling for framtidig oslofjordforbindelse om en uke. Det ser etter alle solemerker ut til at han står for det samme etter folkemøtet som de gjorde før de gikk inn dørene på Bjørnemyr ungdomsskole: Ekstra tunnelløp.

– Matnyttig

Det virket som kun få av dem som hadde møtt opp kom for å få svar på spørsmål, som var meningen med mikrofonrunden blant publikum. De aller fleste som tok ordet, gjorde det for å argumentere for sitt syn, enten det var tunnel eller bro. Ordstyrerne prøvde å holde publikum i tømme, i en forsamling med tidvis ganske høy temperatur. Ikke alle var enig i ordstyrernes krav om spørsmål.

– Dette er matnyttig, synes Kjell-Magne Boye Nilsen, som titulerte seg som brannmann.

Klart hvor Ap og Høyre står

Et av arrangør Ståle Smiths mål med møtet, var at folk skulle få mer opplysninger om grunnlaget for vurderingen av de to alternativene.

– Det var engasjement, det var det ikke tvil om, sier Smith.

– Tror du folk ble noe klokere?

– De må jo ha blitt mer opplyst. Nå vet de i alle fall hvor partiene står, sier Smith.

Og det ble klart at Høyre og Ap går for tunnel uansett hva lokallagene deres på Nesodden måtte mene.

– Sikkerheten ikke i høysetet

Aps stortingsrepresentant Sverre Myrli understreket gang på gang at det ikke er penger til å finansiere en bro. Pengeargumentet likte brotilhengerne blant publikum dårlig.

– Vi har så mye penger at vi vet ikke hvor vi skal gjøre av dem, sa Boye Nilsen forarget.

– Jeg er vant til prosjekter for oljeindustrien i Nordsjøen. Der står sikkerheten i høysetet. Det gjør den ikke her, og det reagerer jeg på, sier Jan H. Gramnæs, som er sivilingeniør for skipsindustrien.

Erik Grieg Riisnæs har ingen fagbakgrunn slik mange i salen hadde, han er en vanlig tunnelbilist.

– Jeg synes det er helt ekstremt at et stortingsflertall går for tunnel, når man hører så mange gode argumenter for bro, sier han.

Jegstad sier at tunnel ikke er den beste løsningen sikkerhetsmessig, men at den er god nok.

Kommentarer til denne saken